Wilhelmina'26 zeker niet het eindpunt voor Martijn Knoop

Nieuws 83 keer gelezen

WIJK EN AALBURG – Martijn Knoop staat voor het derde seizoen op de goal op De Ebbe. Toch lijkt Wilhelmina’26 niet het eindpunt voor de pas 20-jarige ambitieuze keeper uit Sleeuwijk.

We spreken doelman Martijn Knoop een paar dagen na de derby tegen Woudrichem op zijn huisadres in Sleeuwijk. De 3-2 winst smaakte goed.

“Het was een zwaar potje en lastig voetballen met de onstuimige weersomstandigheden, maar het was een mooie revanche voor de 4-2 nederlaag in Woudrichem. Het was ook wel leuk om van ze te winnen, want veel van mijn vrienden komen uit Woudrichem en bekenden zoals Aron Timmer zaten daar op de bank”, aldus Knoop, die zich al van jongs af aan bekwaamt in het keepersvak. Het is zijn passie.

“Lekker duiken. Dat is het leukste wat er is en ik doe het met plezier”, steekt hij er veel energie in. “Ik ben pas 20 jaar en moet veel speelminuten maken. Ik ben bezig me verder te ontwikkelen en het gaat steeds beter.”

Bij Wilhelmina’26 krijgt hij keeperstraining van Geron van Wijk. “Daar leer ik veel van, zoals de baas zijn in de goal, meer uitstralen en het coachen.” Naast het twee keer trainen in de week in Wijk en Aalburg duikt de Sleeuwijker ook nog twee keer in de week de sportschool in.

Een jeugdidool had Knoop niet. Hij kijkt wel graag naar de Braziliaanse keeper Ederson van Manchester City. Een meevoetballende keeper. “Dat wil ik zelf ook graag doen. Ik zit ook nooit te bibberen in de kleedkamer. Het is alleen maar leuk om te keepen, al ik ben altijd heel kritisch op mezelf. Als we een goal tegen krijgen, dan baal ik wel.” 

Gesprekken
Net 18 jaar besloot Martijn Knoop Sleeuwijk al te verruilen voor een stap hoger bij tweedeklasser Wilhelmina’26. “Wilhelmina’26 benaderde mij of ik daar eerste keeper wilde worden. Dat aanbod zette mij aan het denken wat ik wilde. Ik merkte dat mijn kansen om eerste keeper te worden bij Sleeuwijk niet zo groot waren. Ik had Martijn Verhoeven en Corne Dekker voor mij. De stap naar Wilhelmina’26 was voor mij een mooie kans om hogerop te gaan. Ik kende Wilhelmina’26 niet echt, maar het is een gezellige club en ik ben zeer tevreden dat ik toen die keus heb gemaakt. Het was een nieuwe omgeving en ik heb me verder ontwikkeld. Zelfs meer dan ik had durven dromen.”

Martijn Knoop wiens vriendin Sarah van Esch aan de weg timmert in het volleybal, is nu bezig aan zijn derde jaar op De Ebbe en heeft veel ambitie. “Misschien is het wel tijd voor een mooie nieuwe stap”, werpt hij op. “Er zijn wat gespreken gaande, maar ik kan er nog geen uitsluitsel over geven. Het betreft wel clubs in de regio”, laat hij weten.

Blik op
Martijn Knoop, die in het dagelijks leven werkt als manager bij een leasebedrijf in Raamsdonkveer, werpt nog even een blik op het lopende seizoen onder de nieuwe trainer Marcel van Helmond. De aanpak bevalt hem wel. “De trainer heeft een goede visie op voetbal en kan goed met de spelers omgaan. Van Helmond wil graag aanvallend voetbal spelen met druk vooruit en meestal lukt dat ook wel”, stelt Knoop, die zelf de eerste periode van het seizoen moest missen door een blessure. Hij lag er tien weken uit met een kapotte meniscus.

“Nu na de winterstop zit ik weer beter in mijn vel”, aldus Knoop, die de eerste wedstrijd op de tribune zat en zich rot schrok van 9-2 nederlaag bij Heukelum. Het was wel een wake-up call. Vervolgens begon Wilhelmina’26 zich toch te roeren in de tweede klasse. “We hebben ons goed herpakt en hebben een hecht team, waardoor we ook resultaten boeken. We staan nu mooi zevende op de ranglijst. Als we nog richting de top vijf gaan, is ons seizoen helemaal geslaagd. We hoeven niks. Als we nog iets zouden halen, is dat alleen maar leuk.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden