Gwaeron Stout: 'Als ventje van 18 vond ik IJsselmeervogels al geweldig'

Nieuws 50 keer gelezen

WERKENDAM - Gwaeron Stout zit bij Kozakken Boys, dat hem wegplukte bij De Zwerver, in zijn zevende seizoen. “Het was in 2012 voor mij het eerste jaar voor Kozakken Boys in de topklasse en de tweede wedstrijd van het seizoen was meteen uit bij IJsselmeervogels. Ik viel na rust in. Het duel eindigde in 2-2, dat kan ik mij nog goed herinneren.”

Stout was wel wat gewend, want hij doorliep zijn jeugdopleiding bij Feyenoord. “Toch staat die wedstrijd in 2012 bij IJsselmeervogels nog altijd op mijn netvlies. Ik was een ventje van achttien en vond het op De Westmaat destijds al geweldig. Dat stadionnetje, die sfeer, daar wilde ik ooit nog wel eens gaan voetballen. Volgend seizoen gaat dat echt gebeuren.”

Stout tekende bij IJsselmeervogels een contract voor een jaar met van zijn kant een eenzijdige optie om er een tweede seizoen aan vast te plakken.

Sentiment
Zaterdag telt dat sentiment absoluut niet voor de aanvoerder van Kozakken Boys. “Dan telt voor mij alleen de volle winst voor Kozakken Boys. Dat begrijpen ze bij IJsselmeervogels ook wel. Zij weten ook dat wij onze beste wedstrijden tegen ploegen van kaliber spelen. Dat kon iedereen zien in de duels met AFC en Katwijk. Dat waren goede wedstrijden van ons. Wij hebben kennelijk wat ruimte nodig om openingen te vinden. Onze laatste wedstrijd tegen Barendrecht was niet goed omdat de tegenstander heel compact en verdedigend stond.”

De 25-jarige Stout rekent voor dat Kozakken Boys in de eerste seizoenshelft zeven tot acht punten heel ongelukkig heeft laten liggen. “Als wij die punten hadden meegepakt, zouden wij nu wel wat hoger op de ranglijst staan.”

Geen afspraken
Zaterdag begint in de tweede divisie de strijd om de derde periodetitel. “Bij mij leeft die periodetitel niet. Ik heb het altijd jammer gevonden dat je in deze competitie niet om promotie kan voetballen. Dat maakt alles toch veel spectaculairder. Nu speelt de nummer vier tot en met twaalf in de tweede divisie eigenlijk al nergens meer voor. Dat hoort toch niet in het voetbal.”

Volgend seizoen werkt de in Werkendam wonende Stout in Spakenburg. “Dat scheelt in elk geval veel heen en weer rijden in filetijd. Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen. Ik had voor mijzelf gesteld dat ik een keer van club moest wisselen. Als ik het niet zou proberen, zou ik mogelijk spijt krijgen.”

Met Kozakken Boys heeft hij geen afspraken over een eventuele terugkeer in het geval het in Spakenburg zou tegenvallen. “Zo werkt dat niet. Als het in Spakenburg heel goed gaat lopen, blijf ik daar misschien wel vijf jaar.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 6 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 7 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 8 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 8 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 10 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 12 uur geleden