Daan Schreuders (Nivo Sparta): 'Met heerlijk gevoel de carnaval in'

Nieuws 84 keer gelezen

ZALTBOMMEL - "Vandaag met 1 groen Schaap op het veld en 1 wit Schaap in de sneeuw, niet opgewassen tegen het rode Schaap. Nivo Sparta-Woudrichem: 2-0."

Die tweet van Leo Gelderblom (@LeoG60) is een treffende samenvatting van de tamme topper tussen de koploper en de nummer vier. De bezoekers legden het mét Wilty- maar zonder Danny Schaap in de gelederen, af tegen de ploeg van Frenk Schaap.

Het laatstgenoemde Schaap zorgde er met twee doelpunten voor dat de formatie van trainer Theo de Boon de koploper in de tweede klasse F blijft. Dat gebeurde overigens niet in een duel waar de vonken vanaf sprongen, gaf ook De Boon toe: "Je had in de rust zomaar 2-0 voor kunnen staan, dan was het een makkelijkere wedstrijd geworden. In de tweede helft kwamen we ook als een komeet uit de startblokken, maar daarna besloot Woudrichem om alleen lange ballen te spelen. Daardoor was de tweede helft moeizaam. Maar al met al een regelmatige overwinning. Zonder sprankelend voetbal."

K-gevoel
Dat beaamt Daan Schreuders, die de wedstrijd tegen Woudrichem maar wát graag in drie punten wilde omzetten. "Ik wilde wel écht winnen. Dat wil ik sowieso altijd, maar anders zit je twee weken lang met een k-gevoel omdat je verloren hebt. Ik had het er van tevoren nog met Willem (Looijen, red.) over; als je wint ga je ook met een heerlijk gevoel de carnaval in."

Na afloop van de dertiende opeenvolgende ongeslagen wedstrijd, schalt het 'Leve de lol' dan ook keihard door de Nivo-kleedkamer, terwijl Toontje Heesbeen een schaal met frikadellen en kipcorns vergezeld met een vrachtwagenlading mayonaise naar binnen brengt. "Toontje, de man van de friettent, is nu twee weken elftalleider", vertelt De Boon glimlachend. "De technische staf is er voor de eerste en tweede helft. En hij is er voor de derde helft en de randzaken. Mooie verdeling, toch?"

Periodetitel
Het kan momenteel niet op bij Nivo Sparta, dat ook nog een gerede kans maakt op de tweede periode. En hoewel De Boon al uit en te na heeft aangegeven dat hij de titelstrijd het meest belangrijk vindt, weet hij ook dat de periodetitel nu echt voor het oprapen ligt: "We staan nu drie punten achter Papendrecht, maar ons doelsaldo is veel beter. Aan een kleine overwinning hebben we genoeg. We hebben het in eigen hand."

Het was in de voorbije weken in Zaltbommel overigens niet alleen voetbal wat de klok sloeg. Met de carnaval in aantocht, werd 'Mispelgat' op vrijdag 15 februari opgeschrikt door een allesverwoestende brand, die twee loodsen met daarin tal van carnavalswagens in de as legde. Daartoe behoort ook de wagen van de carnavalsvereniging van Schreuders.

Acties
Een (financiële) klap, maar toch blijft de 23-jarige vleugelaanvaller, die vooral in de eerste helft een plaag voor de Woudrichem-defensie vormde, optimistisch: "Als je hoort dat alles helemaal weg is, sta je wel effe te kijken. Maar we zijn vanaf alle kanten geholpen. Ik hoorde dat er zelfs in Limburg acties voor ons op zijn gezet. Da's echt top. We hebben een kleine kar gekregen, daar gaan we wat dingen mee doen. Muziek erbij, drank erop en gaan. Een mooie carnaval wordt het altijd."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden