Thomas Blankers: échte clubman bij Almkerk

Nieuws 405 keer gelezen

ALMKERK - Thomas Blankers werd afgelopen seizoen gekozen tot speler van het jaar bij Almkerk. Dat hij die titel dit seizoen gaat prolongeren schat hij niet te hoog in.

Thomas Blankers is een echte clubman en uit het goede hout gesneden. De tegenwoordig in Dordrecht woonachtige en werkzame 25-jarige sportconsulent speelt al jaren in het eerste elftal in Almkerk en traint daarnaast de jeugd JO-19. Het op en neer rijden van Dordrecht naar Almkerk neemt hij voor lief.

Het afgelopen seizoen werd Blankers nog speler van het jaar bij Almkerk. "Ik draaide een heerlijk seizoen en maakte achteraf gezien een paar belangrijke doelpunten. Toch zal ik nooit hoog van de toren blazen, zeggen dat ik de beste voetballer van Almkerk ben", blijft hij bescheiden. "Het is wel mooi dat mijn inzet hier door de mensen wordt gewaardeerd. Het is toch een hele eer en ik ben er zeker trots op. Je kent veel mensen uit het dorp en het is een gezellige club. Dus het is hartstikke fijn als je die eer krijgt. Ik zou die titel dit seizoen ook wel willen prolongeren, maar dit seizoen in de eerste klasse is dat lastig en mijn ene wedstrijd is beter dan de andere. Bovendien is er een aantal spelers, dat meer boven het team uitstijgt."

De eerste jaren van zijn leven woonde Thomas Blankers nog in Genderen. Na de verhuizing naar Almkerk meldde hij zich aan bij de blauw-witten. "Ik woonde lekker dicht bij het veld en ging op mijn fietsje naar de trainingen. Ik ben altijd behoorlijk fanatiek geweest en een sportmens en ik ga er altijd vol voor."

Normaal gesproken staat hij nu achterin in het centrum met Jelle Strijtveen. Onlangs tegen Geinoord schoof hij vanwege blessures door naar het middenveld. "Het was wel even wennen, maar verder ging het wel aardig en we wonnen met 1-4", aldus Blankers, voor wie het voetbal een uitlaatklep is. "Het is mijn hobby en mijn passie en ik kom hier graag. Almkerk is mijn club en ik zal er zomaar niet weg gaan."

Blankers debuteerde op 18-jarige leeftijd bij Almkerk en speelde als rechtsbuiten of op de nummertienpositie.

"Een jaar of vier geleden ben ik onder trainer John Vink omgetoverd tot centrale verdediger. Dat beviel wel en daar heb ik mijn plek wel gevonden. Je komt er meer aan de bal dan als buitenspeler en je kan lekker naar voren voetballen. Ik merk ook dat ik nog steeds stappen maak op deze positie."

Redelijk goed
"We hebben een redelijke goede eerste seizoenshelft gedraaid. Daar ben ik wel tevreden mee. We lopen dit seizoen niet op de tenen in de eerste klasse. Dat is een te groot woord, maar we moeten er als team wel voor knokken en er elke wedstrijd vol voor gaan. Als wij denken daar makkelijk mee om te gaan, dan krijgen we het deksel op de neus. Na de winterstop hebben we een paar lastige wedstrijden gehad. Tegen Nieuw Lekkerland sleepten we er nog een punt uit. Tegen LRC werden we op agressiviteit afgetroefd. Maar daarna pakten we het weer goed op door te winnen van Sliedrecht en Geinoord. Met name tegen Sliedrecht was echt een groepsprestatie met veel vechtlust van onze kant. Je kan ook wel een paar spelers noemen, die er boven uit steken waaronder Remco den Besten en Jelle Strijtveen, maar uiteindelijk moet je het met z'n allen doen. Ik verwacht als we constant blijven presteren we nog wat gaan stijgen op de ranglijst."

Derby
Wat nog wel vers in het geheugen zit is de 4-0 nederlaag in de derby bij GRC 14.

"Toen zat ik 70 minuten lang op de bank en was die week niet helemaal fit. Ik heb me kapot zitten ergeren en op zitten vreten. Als Almkerkse jongen wil je zeker dat soort wedstrijden spelen." Daarmee geeft Thomas Blankers vast een schot voor de boeg voor de return in de tweede seizoenshelft in Almkerk. "Geloof mij dat wij dan tot op het bot gemotiveerd zijn om revanche te nemen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 3 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 3 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 4 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 13 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 13 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 17 uur geleden