Uitdaging voor SteDoCo, weer volop derby's in 3C
Uitdaging voor SteDoCo, weer volop derby's in 3C regio-voetbal.nl

Uitdaging voor SteDoCo, weer volop derby's in 3C

Nieuws 20 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Na vier overwinningen op rij kan SteDoCo zaterdag 2 februari de borst natmaken. Koploper Noordwijk is in de gelijknamige badplaats de tegenstander. Noordwijk is nog ongeslagen en staat een straatlengte voor, dus in die zin hebben de mannen van Gijs Zwaan niets te verliezen.

In de 1e klasse C is Sliedrecht de koppositie kwijt. Herstel moet optreden bij GRC 14, een uitwedstrijd die het predikaat 'lastig' verdient. GJS startte 2019 winnend en gaat proberen directe degradatie te ontlopen. Een goed resultaat tegen koploper Sportlust'46 zou een regelrechte verrassing zijn, maar wij sluiten niets uit. Achter Sportlust'46 en Sliedrecht strijden onder meer Nieuw-Lekkerland en Heerjansdam om de derde plaats. Het onderlinge treffen op sportpark Excelsior mag er dan ook zeker zijn.

2F
Papendrecht zit in de 2e klasse F op het vinkentouw. Bij winst op Roda Boys, virtueel koploper, schaart Papendrecht zich onder de titelkandidaten. Drechtstreek heeft andere belangen en wil zich zo snel mogelijk veilig spelen. Tegenstander Woudrichem staat derde en dus moeten de Papendrechters op Het Bolwerk vol aan de bak.

3C
Ook deze zaterdag weer volop derby's in de 3e klasse C. Meest in het oog springt toch wel Arkel-De Zwerver, de verrassende koploper tegen de vooraf gedoodverfde titelkandidaat. Ook bij SVW-Streefkerk, Schelluinen-De Alblas, Alblasserdam-VVAC en Groote Lindt-SV Meerkerk spelen er volop belangen. SV Meerkerk neemt het in Zwijndrecht op tegen runner-up Groote Lindt en Hardinxveld zal de opgaande lijn willen voortzetten tegen het jonge IFC, dat in de laatste wedstrijden behoorlijk wat punten heeft gehaald.

3D
HSSC'61-Sparta'30 verdient in 3D het predikaat subtopper.

4C
In 4C aast Peursum op de tweede periode dan wel op plaatsing voor de nacompetitie via de eindrangschikking. In die zin is de uitbeurt tegen het puntgelijke The Gunners een belangrijk potje.

4D
Lekvogels - Groot-Ammers is in 4D een topper. Groot-Ammers kijkt nog met een schuin oog naar de titel, maar weet ook dat koploper Brakel in de eerste wedstrijd na de winterstop op sportpark Het Bosch niet verder kwam dan een gelijkspel. Op eigen veld kon Ammers overigens ook niet van Lekvogels winnen. Voldoende ingrediënten dus voor een spannend duel. SV Noordeloos speelt uit tegen Zuilichem, bepaald niet de ideale tegenstander -zo lijkt het- om zich te revancheren voor de wanprestatie bij ASH.

Hoofdklasse B zondag
Zondaghoofdklasser Unitas speelt op Molenvliet tegen De Meern. Onderschatting lijkt de grootste tegenstander, want hekkensluiter De Meern heeft pas twee schamele punten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden