Swen van Dorp (Lekvogels): 'Nu wel van Groot-Ammers winnen'

Algemeen 138 keer gelezen

LEXMOND/IJSSELSTEIN - Swen van Dorp scoorde in de uitwedstrijd tegen Groot-Ammers de openingstreffer. Maar bij een 0-1 stand moest de goalgetter van Lekvogels geblesseerd het kunstgrasveld verlaten. Hij zag zijn ploeggenoten de voorsprong verspelen en gelijkspelen.

"Ik bleef met mijn enkel hangen in het kunstgras en moest worden gewisseld. We hadden kunnen winnen en daarom moet het zaterdag maar gebeuren", aldus de 28-jarige spits, die bij Delta Sports '95 in Houten het eerste elftal haalde.

"Ik maakte de overstap naar EDO in Utrecht en scoorde daar volop. Zoals in een oefenpotje tegen Lekvogels. We verloren met 6-4, maar ik maakte er drie. Ik werkte inmiddels bij Hoveniersbedrijf Jaap van Reeuwijk hier op het dorp. Een overschrijvingsformulier werd mij in de hand gedrukt en van Jaap kreeg ik een shawl van de club."

Van West naar Zuid
De boodschap was duidelijk. "Anderhalf jaar geleden werd ik lid. Vorig seizoen speelden we tegen voor mij bekende tegenstanders in West I. We pakten bijvoorbeeld zes punten tegen mijn oude club EDO, maar helemaal verdiend was het niet. Dit jaar voetballen we Zuid I en daar zijn veel leden blij mee. Tegen Groot-Ammers hadden we vriendschappelijk gespeeld, maar clubs als ASH, Herovina en SVNoordeloos zeiden mij niets."

Zijn zwager Steven van Os ook niet. "Naast mijn ouders is hij mijn grootste fan. Steven heeft het Downsyndroon en is een echte voetballiefhebber. Zelf heeft hij gespeeld in het G-team van Delta Sports '95, maar om mij te zien voetballen is hij zelf gestopt. Ik doe het altijd goed, ook al speel ik slecht. Haha."

Wisselvallig
Slecht spelen doet de hovenier overigens zelden. "Maar we voetballen nog te wisselvallig. Dat heeft ook met de jeugdigheid van het team te maken. Onze kracht zit in de jonge ploeg, maar daarin schuilt ook gelijk de zwakte. We kunnen zomaar een grote voorsprong, zoals tegen Kerkwijk, verspelen. Aan de andere kant is het heerlijk voetballen met mannen als Ralf van Klij en Jesse Kersbergen, die mij in staat stelden om alweer 18 doelpunten te maken. Persoonlijk geniet ik van jongkies als Stijn van Reeuwijk en Ruben Quint."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden