LRC en Almkerk willen omhoog

Nieuws 62 keer gelezen

REGIO LEERDAM – LRC en Almkerk willen in de middenmoot van de eerste klasse allebei omhoog op de ranglijst. Met elk zeventien punten is de voorsprong van beide clubs op de rode streep in de gevarenzone halfweg de competitie immers slechts drie punten. Winst is voor zowel LRC als Almkerk dus zaterdag in Leerdam heel gewenst.

In Almkerk won LRC medio november vlak voor tijd met 1-2. Na nipte nederlagen tegen GJS (competitie) en Wilhelmina’26 (oefenduel) volgde dinsdagavond in Sint Michielsgestel tegen SCG’18  ruime bekerwinst, maar een competitiesucces is voor LRC natuurlijk veel belangrijker. Tegen het snel en goed in de eerste klasse teruggekeerde Almkerk wordt dat echter in Leerdam nog een pittige opgave.

WNC-VVGZ
WNC en VVGZ balanceren in de eerste klasse net op de rand van de fatale streep in de onderste regionen. Beide clubs hebben veertien punten en deelden in Zwijndrecht met 1-1 de buit. Zaterdag in Waardenburg zal WNC ditmaal moeten zien te zegevieren.

Heukelum-Zwaluwe
Heukelum ontvangt in de tweede klasse hekkensluiter Zwaluwe. Na de 3-5 zege in Lage Zwaluwe tegen deze ploeg na eerst een 3-1 achterstand moet Heukelum thuis weer van dit team kunnen winnen.

Tricht-Pelikaan
Tricht speelt thuis tegen het sterke Pelikaan, dat in Zwijndrecht nog ongeslagen is maar in uitmatches kwetsbaar blijkt. Ondanks het 2-0 uitverlies zal Tricht zich op eigen veld dus niet bij voorbaat kansloos achten.

Asperen-Sleeuwijk
Asperen heeft thuis in de derde klasse D een zware opgave tegen koploper Sleeuwijk. In Brabant greep Sleeuwijk juist tegen Asperen via een late 2-1 zege de eerste periode. Ook nu start Sleeuwijk als favoriet, al heeft Asperen onderin succes inmiddels ook dringend nodig.

SSC’55-Haaften
Haaften moet zich in Sprang Capelle tegen hekkensluiter SSC’55 proberen te herstellen. SSC’55 is evenwel juist bezig uit de gevarenzone te kruipen en wil revanche voor de onfortuinlijke 3-2 nederlaag die in Haaften werd geleden. Haaften is dus gewaarschuwd.

HSSC’61-Sparta’30
HSSC’61 en Sparta’30 staan allebei boven in de middenmoot van klasse 3 D. In Andel werd het een 3-3 gelijkspel. Ook zaterdag in Hei- en Boeicop zal het krachtsverschil beperkt zijn.

Vuren-SV Capelle
Vuren ontvangt het sterke SV Capelle, één van de drie titelkandidaten. In Brabant stuntte Vuren tegen deze ploeg met royale winst. Een nieuw Vurens succes is zaterdag nodig om in de derde klasse D boven de streep te blijven.

SC Everstein-RFC
SC Everstein staat in klasse 3 D fraai op de tweede plaats. Aan deze hogere positie dan de tegenstander is SC Everstein wel verplicht om weer te winnen van de in gevaar verkerende debutant RFC, hetgeen in Raamsdonksveer met 0-1 overigens slechts erg moeizaam lukte.

Well-Leerdam Sport
Leerdam Sport moet in de vierde klasse in de Bommelerwaard net als eerder in Leerdam weer van Well kunnen winnen. Dat is ook nodig om in de subtop te kunnen blijven meedoen.

RKVSC-Herovina
Herovina mag in Velddriel net als in Herwijnen weinig problemen met hekkensluiter RKVSC hebben. Via winst blijft Herovina in de race voor een plaats in de promotienacompetitie.

SVS’65-Brakel
SVS’65 aast thuis tegen koploper Brakel op een stunt. In Brakel verloor SVS’65 slechts nipt met 3-2. Dat biedt SVS’65 hoop voor de return op het eigen kunstgras in Spijk.

Rhelico-Kerkwijk
Rhelico en Kerkwijk deelden in de Bommelerwaard met 2-2 de buit. Ook zaterdag in Rumpt zal het krachtsverschil gering zijn. Rhelico hoopt echter zelfs op de derde volle winst.

ASH-MVV’58
ASH en MVV’58 zijn allebei in opmars. In Meteren won MVV’58 met 4-3. Ook in Hellouw zal het spannend worden want MVV’58 verdedigt de pas verworven tweede plaats en ASH wil verder klimmen op de ranglijst.

Wilhelmina-Beesd
Beesd staat zondag in Den Bosch tegen Wilhelmina in de vierde klasse voor een pittige opgave om de benarde positie te verbeteren. De thuis sterke Bossche ploeg won in Beesd al met 2-4 en start als favoriet.

GVV-OSC’45
GVV kwam in de Bossche stadswijk Orthen tegen OSC’45 niet verder dan een 2-2 remise, maar in Geldermalsen moet GVV zondag wel kunnen winnen van deze degradatiekandidaat. Saillant detail: de trainers van beide teams zijn de broers Nicki en Jeroen Beekwilder.

DSS’14-Ophemert
De klassieke Betuwse derby tussen DSS’14 en Ophemert wordt zondag in Heesselt afgewerkt. In Ophemert eindigde dit burenduel met 1-1 onbeslist. Ophemert staat er in de vijfde klasse iets beter voor maar dat garandeert nog geen succes want DSS’14 is uit op eerherstel.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 17 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 17 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures gisteren
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys gisteren
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44