Altena-Wilhelmina'26 clash om aan te vinken
Altena-Wilhelmina'26 clash om aan te vinken regio-voetbal.nl

Altena-Wilhelmina'26 clash om aan te vinken

Nieuws 41 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - Het kan een mooi voetbalweekend worden in het Land van Altena, als de weergoden tenminste geen roet in het eten gooien. Een wedstrijd die zeker aangevinkt moet worden, is de derby tussen Altena en Wilhelmina’26.

Bij Altena lijkt trainer Johan van der Werff de boel 'eindelijk' op de rit te hebben en de Nieuwendijkers kunnen bij winst in de derby tegen Wilhelmina’26 echt afstand te nemen van de gevarenzone. Bij Wilhelmina’26 marcheert het naar verwachting en de Wijk en Aalburger kraakten een paar weken gelden zelfs hoogvlieger Pelikaan.

Wat ook mee gaat spelen is dat het verschil op de ranglijst drie punten is. En dat Altena de tweede periode aanvoert. De verwachting is dan ook dat het een boeiende derby gaat worden, temeer daar Van der Werff vorig seizoen nog bij Wilhelmina'26 voor de groep stond.

Kozakken Boys-Katwijk
In de tweede divisie is Kozakken Boys goed bezig om het hoofd weer boven water te krijgen. Zaterdag wacht Katwijk op De Zwaaier. Daarmee hebben de Werkendammers nog een rekening te vereffenen voor het mislopen van de titel vorig seizoen in de slotwedstrijd. Op naar revanche dus.  

Bij Achilles Veen pakte het schokeffect afgelopen zaterdag goed uit, na de directe breuk met trainer Giovanni Franken. Tussenpaus Johan van Bijsterveld pakte het anders aan en het resulteerde in een 4-2 zege concurrent Capelle. Zaterdag tegen het sterke Spijkenisse is het wel zaak om het goede gevoel vast te houden en ook weer gif te tonen.

Almkerk en GRC 14
In de eerste klasse kunnen Almkerk en GRC 14 flink aan de bak. Almkerk moet op bezoek bij het lastige LRC Leerdam. GRC 14 is ook nog niet klaar met titeljager Sliedrecht op sportpark Almbos.

Woudrichem
Woudrichem moet zaterdag het hoofd er bij houden tegen Drechtstreek. Bij winst kunnen de Bolwerkers zich echt gaan mengen in de titelstrijd in de tweede klasse. Het zou een mooie sensatie zijn. De wedstrijd NOAD’32 tegen Nivo Sparta gaat niet door vanwege het overlijden op 85-jarige leeftijd van oud-voorzitter Adam Nieuwkoop.

3D
In 3D is de titelstrijd nog lang niet gestreden. SC Everstein en SV Capelle liggen op de loer. Dus moet er door Sleeuwijk simpel gezegd gewoon gewonnen worden van Asperen.

Sparta’30 wil ook nog een woordje mee gaan spreken. Zaterdag tegen HSSC’61 zullen de Andelnaren moeten laten zien, dat ze daarvoor het karakter hebben. De gasten uit Hei en Boeicop staan een plaatsje hoger op de ranglijst en willen ook het sprongetje maken naar de subtop. De uitslag kan in Andel dan ook twee kanten op. Voor GDC verloopt het seizoen wat kleurloos. De combinatie uit Eethen hangt net boven de gevarenzone. Bij verlies bij BLC belandt GDC echt in de problemen.

Zondag
Op zondag is het de vraag of Be Ready de titelrace vol kan houden zonder de geblesseerde topschutter Robin v/d Noort. SC Hoge Vucht is ook niet de meest gunstige tegenstander zondag. De gasten uit Breda misdroegen zich, maar mogen van de KNVB toch weer beginnen. Hou het hoofd koel, speel je eigen spel en laat je niet afschrikken, is de beste raad voor Be Ready. Dussense Boys is nog niet klaar met het sterke Terheijden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 23 minuten geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 1 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 2 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 2 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 4 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 6 uur geleden