Stephan Bravenboer: 'Nog geen tegenstander gezien waar we bang voor zouden moeten zijn'

Nieuws 110 keer gelezen

PAPENDRECHT - Sluipenderwijs heeft Papendrecht zich opgewerkt naar de bovenste regionen van de tweede klasse F. Als het aan middenvelder Stephan Bravenboer ligt, blijft het hier niet bij. "Het bereiken van de nacompetitie is één doel, maar eerlijk gezegd denk ik dat er méér in zit.

Bravenboer (26) ziet zelfs titelkansen weggelegd voor het team waar hij alweer acht seizoenen deel van uitmaakt. "Ik heb nog geen tegenstander gezien waar we bang voor zouden moeten zijn. We staan nu vier punten achter op koploper Nivo Sparta,, maar dat is vooral te wijten aan het feit dat we in de eerste fase van de competitie onnodig een aantal keren hebben gelijkgespeeld door kleine foutjes die werden afgestraft. Daarna hebben we alleen maar aan stabiliteit gewonnen. Kijk maar naar ons kleine aantal tegendoelpunten. Dat zijn er slechts negen. Met dank aan onze sterke defensie én de bereidheid van de rest van het elftal om waar nodig vuil werk op te knappen."

"Mooi is ook dat onze trainer Johan Sturrus er in geslaagd is om 'voetbal' in het team te brengen. In het verleden gokten we vaak op de snelheid van Jay Luciano en speelden we snel de lange bal. In het Papendrecht-van-nu is die manier van spelen slechts één van de varianten. We kiezen nu ook voor andere oplossingen en zoeken meer de combinatie."

Meer beweging
Mede daardoor komen ook de kwaliteiten van Stephan Bravenboer beter tot zijn recht. Nog niet zo lang geleden liep hij als nummer 10 regelmatig met nekklachten rond vanwege alle ballen die over hem heen zeilden. En áls hij in balbezit kwam, zocht hij het vaak in lange dribbels die veelal niets opleverden.

"Het gaat nu een stuk beter", glimlacht hij. "Dat komt omdat het voetbal dat Sturrus ons laat spelen veel beter bij me past. Er is nu meer beweging om me heen, waardoor ik mijn combinerend vermogen kan benutten én directer kan spelen. Ik voel me er in ieder geval heel prettig bij. Het is een feest om in dit team te mogen voetballen."

Komende zaterdag wacht Papendrecht de thuiswedstrijd tegen nummer twee Roda Boys/Bommelerwaard. Wanneer Papendrecht dit duel wint, dan passeert het de subtopper op de ranglijst.

"Echt een potje om je op te verheugen", glimlacht Stephan Bravenboer. "Uit speelden we gelijk. Laten we nu maar een driepunter pakken! In dat geval nestelen we ons nog dieper in de bovenste regionen van onze afdeling. Ook tegen Roda Boys zullen we van eigen kracht uitgaan, zoals elke week. Gewoon rustig ons eigen spel spelen. Dat is ook een sterk punt van het huidige Papendrecht: we hebben de rust om te wachten op onze kansen. Voorheen gingen we soms geforceerd op jacht en liepen we in het mes. Die tijd ligt achter ons. Ook een belangrijke partij als Roda Boys-thuis benaderen we als een gewone wedstrijd. Zo werkt het bij Papendrecht."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 1 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 2 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 18 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00