Thijs van den Berg: 'Zo snel mogelijk knop omzetten'

Nieuws 75 keer gelezen

VEEN – Achilles Veen beleeft een kwakkelseizoen en daalde zelfs naar de gevarenzone in de hoofdklasse. Vorige week barstte de bom met de directe breuk met trainer Giovanni Franken. Aanvoerder Thijs van den Berg denkt er het zijne van.

Het zijn roerige tijden bij Achilles Veen. “Dat kun je wel zeggen”, begint aanvoerder Thijs van den Berg. “De afgelopen seizoenen was het redelijk rustig hier. Dit is voor mij ook nieuw, dat de trainer halverwege het seizoen weg moet. Soms klikt het niet en dan moet je afscheid kunnen nemen van elkaar. De prestaties zijn natuurlijk niet geweldig, maar ik had niet verwacht dat het zo snel einde verhaal zou zijn. Als de club echter denkt, dat het niet meer goed komt, dan moet je deze keuze durven maken."

"We begonnen goed aan het seizoen, maar kregen een mindere periode. Toen begon het al te rommelen binnen de club. Onbewust begon het ook in de koppies te zitten en het vertrouwen zakte naar een dieptepunt. Dan zit je in een neerwaartse spiraal en speel je onderin de hoofdklasse. Dus ook de resultaten zullen meegespeeld hebben in de beslissing om per direct met trainer Giovanni Franken te breken, ondanks dat hij een contract had voor twee jaar. Uiteindelijk is er teveel gebeurd en was het een optelsom.”

Geen spijt
De net 29 jaar geworden Thijs van den Berg speelt nu voor het zesde seizoen bij Achilles Veen. Van den Berg begon met voetballen bij Taxandria. De Oisterwijker was een toptalent en werd al vroeg gescout door Willem II. In Tilburg dwong hij een contract af, maar kwam niet verder dan het tweede elftal bij de tricolores. Daarna volgde nog FC Den Bosch.

“Ik merkte daar dat profvoetbal het toch niet ging worden”, aldus Van den Berg, die besloot voorrang te gaan geven aan zijn maatschappelijke loopbaan. Hij ging terug naar de amateurs bij DESK onder trainer Ad van Seeters. In zijn eerste jaar in Kaatsheuvel belde Achilles Veen al. Thijs van den Berg hapte niet toe, maar maakte het seizoen erna wel de overstap naar Veen. Hij voelt zich er na zes jaar prima thuis.

“Ik heb nooit spijt gehad van die overstap en Achilles Veen is een belangrijk deel van mijn leven geworden”, stelt Thijs van den Berg. “Het is gewoon een hele leuke club met vriendelijke mensen, veel vrijwilligers met een hart voor de club en een geweldige sfeer in de kleedkamer. We hebben ook een hartstikke leuke groep, die ook buiten het veld met elkaar om gaat. Als het een paar weken stil ligt, ga ik het altijd missen.”

Hand in eigen boezem
Tenslotte komen we nog even terug op de actualiteit bij Achilles Veen met als dieptepunt de valse start na de winterstop met de nederlaag bij DFS, waar Veen een 0-2 voorsprong weggaf en met 3-2 verloor en de breuk met trainer Giovanni Franken. “Als je kijkt naar de ranglijst, dan hebben we veel te weinig punten gehaald. Dus moeten we ook de hand in eigen boezem steken”, vindt aanvoerder Van den Berg.

“Het is nu aan ons om zo snel mogelijk de knop om te zetten. In de verwachtingen dit seizoen werd steeds gesproken over periodes winnen. Nu is onze eerste zorg om van de onderste plekken weg te komen en om aan te sluiten bij de middenmoot. Prijzen winnen moeten we maar even uit ons hoofd zetten. Frustratie is een te groot woord, maar in je rol als aanvoerder maak je veel dingen van dichtbij mee. Het gaf me op een gegeven moment wel eens een vervelend gevoel om naar Veen te rijden. Ik ben een aantal maanden geleden ook vader geworden en mijn leven stond dus toch al een beetje op zijn kop. Ik doe het nog met plezier, maar als je wedstrijden wint is alles toch leuker.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 11 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 12 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 22 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 apr, 19:45