Johnny Lommers: 'Droom die uitkomt'

Nieuws 29 keer gelezen

WERKENDAM - Johnny Lommers is, evenals tegenwoordig veel Werkendammers, schilder van beroep. Vanaf juli van dit jaar beschikt hij daarnaast over een contract bij Kozakken Boys. De droom van veel jongens uit het eigen dorp.

Tot de jaren negentig stond er veel Werkendams bloed in het veld. Daar gingen supporters voor naar de Vierlaan. Tijden veranderden, steeds minder voetballers met Werkendams bloed vonden aansluiting bij het eerste elftal. Dat had met het hoge niveau te maken. Op een sfeerfoto uit 2007 zien we tegen Ajax nog Elroy Boonstoppel en Patrick Sas in beeld. In die jaren was er nog wel eens ruimte voor eigen kweek als Wilco van Oord, Rick Kolff en Corné van Rosmalen en zo doken er nog wel vaker spelers uit eigen dorp op.

De laatste die nog een contractje op De Zwaaier afdwong was Kevin Cornet, nu uitkomend voor zondaghoofdklasser Unitas.

Indruk
Op de eerste zaterdag van januari maakte Johnny Lommers indruk tijdens een oefenwedstrijd tegen BMT. Trainer Michel Langerak liet het 20-jarig talent de hele wedstrijd in de spits staan. Lommers werd met zijn doelpunt ook nog eens matchwinner. Twee dagen later tekende hij zijn eerste contract bij Kozakken Boys.

“Dat was voor mij een droom die uitkwam. Ik ben op De Zwaaier in de F’jes begonnen en heb mijn hele voetballeven naar een entree in het eerste elftal uitgekeken. Vorig seizoen kwam ik bij het tweede elftal en vanaf dit seizoen mocht ik met de A-selectie meetrainen. In het begin nog bij Jasper de Muijnck, na diens vertrek bij Michel Langerak. Kennelijk heb ik indruk gemaakt, want het heeft uiteindelijk tot dit contract geleid.”

Bij zijn start als contractspeler krijgt hij in juli 2019 met trainer Rick Adjei te maken. “Met hem moet ik nog echt kennismaken, maar dat zal binnenkort wel gebeuren.”

Dat Lommers gemakkelijk scoort bewees hij zaterdag maar weer eens in een oefenwedstrijd met het tweede elftal, hooggeplaatst in de reserve hoofdklasse, tegen Roda Boys/Bommelerwaard. De ‘boys’ wonnen met 2-1 dankzij twee treffers van Lommers. “Een knappe prestatie, want deze tegenstander staat op het punt om naar de eerste klasse te promoveren.”

Kapers
Het is goed dat de Werkendammers de gemakkelijk scorende spits voor een jaar hebben vastgelegd, want vanuit de regio kwamen steeds meer kapers op de kust. “Een aantal clubs heeft inderdaad interesse getoond”, vertelt de 1.95 meter grote Lommers.

Hij begrijpt dat hij zich als talent zal moeten bewijzen. Kozakken Boys haalt spitsen van groter kaliber. Onlangs werd Robert Mutzers vastgelegd en dan is er voor de toekomst ook nog Charlton Vicento. “Voor mij is het zaak om mijn ogen goed open te houden en zoveel mogelijk van deze jongens te leren.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden