Wilmar van Bruggen (SteDoCo) opnieuw geopereerd
Wilmar van Bruggen (SteDoCo) opnieuw geopereerd regio-voetbal.nl

Wilmar van Bruggen (SteDoCo) opnieuw geopereerd

Nieuws 32 keer gelezen

GIESSENBURG/HOORNAAR – SteDoCo-speler Wilmar van Bruggen wacht andermaal een intensieve revalidatie.

In het najaar ging Wilmar van Bruggen voor de tweede keer in amper een jaar tijd door zijn rechterknie. In 2017 gebeurde dat tijdens de thuiswedstrijd tegen Achilles Veen. Na een operatie en een lange revalidatie ging het in de uitbeurt tegen ODIN’59 opnieuw fout.

“Maar ik heb vanaf eind september keihard getraind in het krachthonk. Mijn beenspieren zijn sterk en na een test van mijn knie heb ik toch de beslissing genomen om mij opnieuw te laten opereren”, aldus Van Bruggen.

Nieuwe kruisband
Dat gebeurde afgelopen woensdagmorgen 23 januari in Breda. “Ik was ’s middags alweer thuis. De operatie is goed gegaan. Ik heb nog wel last, maar het gaat steeds beter. Morgen (maandag 28 januari – TS) begin ik met een intensieve revalidatie. Een kundige arts heeft een quadriceps (een stevige vierkoppige spier aan de voorzijde van een dij – TS) uit mijn been gehaald en verbouwd tot een 7,6 centimeter lange nieuwe kruisband. Ik heb een flinke snee in mijn bovenbeen, maar dat heb ik er graag voor over.”

De Giessenburger ziet de toekomst weer zonnig tegemoet. “Ik ga alles op mijn gemakje doen. En zie wel hoe het proces gaat verlopen. Mijn eerste doelstelling is om weer volledig te kunnen gaan werken bij mijn werkgever Albert Heijn in Giessenburg. Voetbal is voor latere zorg.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden