Interim-trainer Manuel Langendoen: 'Mooi hoe Well het oplost'

Nieuws 131 keer gelezen

WELL - Het bestuur van Well maakte dinsdagavond bekend dat André van Vugt na deze zomer het hoofdtrainerschap op sportpark ‘De Hoef’ voor zijn rekening zal nemen. Tot die tijd denkt de club met damestrainer Manuel Langendoen een goede tussenpaus te hebben gevonden.

Bij vierdeklasser Well is in de winterstop het nodige gebeurd. Voor ex-trainer Edwin van de Braak, die vanwege een nieuwe baan eerder in het seizoen al had aangegeven te zullen stoppen met het trainersvak, werd tijdens de winterse break namelijk duidelijk dat ook het lopende seizoen problematisch zou gaan worden. Toen hij aangaf dat hij in de eerste vijf weken al minimaal vijf trainingen zou missen - zonder uitzicht op beterschap – besloot de club zijn verbintenis vroegtijdig te beëindigen.

Bijna twee weken na die ‘trieste donderdag in januari’ laat Van de Braak weten dat die beslissing bij hem geen kwaad bloed heeft gezet: “Ik wil graag benadrukken dat ik niet met ruzie ben weggegaan. Ik heb gewoon aangegeven dat ik een probleem zag aankomen. Daarop kwam vanuit het bestuur de vraag wat het perspectief voor het vervolg van het seizoen was. Daarvan heb ik gezegd dat het niet beter zou worden. En natuurlijk wil je niet op zo’n vervelende manier eindigen. Dat is nooit leuk. Maar ik denk dat de huidige oplossing niet verkeerd is.”

Samen
Daarmee verwijst Van de Braak naar interim-trainer Manuel Langendoen. Hij is in Well bezig aan zijn vijfde seizoen als trainer van het dameselftal, na eerder werkzaam te zijn geweest bij clubs als VVAC, EBOH en SteDoCo. In het restant van het lopende seizoen zal hij zowel de dames, als het eerste elftal onder zijn hoede hebben.

Het is overigens niet de eerste keer dat de 38-jarige trainer in allerijl voor de A-selectie wordt gezet: "Toen Hans (van Gameren, red.) een hartinfarct had gekregen, hebben we dezelfde oplossing gehanteerd. Dat kon nu ook weer, maar dat vergt wel wat organisatie. De dames hopen vooral dat de heren niet hun trainer afpakken, maar ik vind het juist mooi van deze club dat je het samen met elkaar oplost."

Daar heeft ook Van Gameren, die Well nog altijd omschrijft als 'een warm nest', lovende woorden voor over: "Chapeau naar Well, dat ze het zo oplossen. Daar spreekt vertrouwen uit."

Gevoelstrainer
Ook de eerste reacties vanuit de spelersgroep waren positief en dus wierp de vraag zich op of Langendoen niet op lange termijn (lees: vanaf het nieuwe seizoen) het hoofdtrainerschap op zich kon nemen. Het antwoord is dankzij de aanstelling van André van Vugt als nieuwe trainer, inmiddels bekend. "De club heeft me wel gevraagd om in de sollicitatieprocedure mee te doen, maar ik heb bewust 'nee' gezegd. Dat heeft met mijn nieuwe privésituatie te maken, die veel tijd en energie kost. En de dames van Well zijn nog niet klaar met ontwikkelen", aldus Langendoen, die overigens nog niet weet of hij zich ook volgend seizoen over de Well-dames zal ontfermen: "Het aanbod ligt er en nu ga ik overwegen of ik nog op mijn plaats zit. Ik ben een gevoelstrainer. Zo lang het gevoel goed is, heb ik de intentie om te blijven."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 3 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 4 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 5 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 5 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 7 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 9 uur geleden