SteDoCo niet door met Zwaan: 'Onvoldoende wisselwerking met TC'
SteDoCo niet door met Zwaan: 'Onvoldoende wisselwerking met TC' regio-voetbal.nl

SteDoCo niet door met Zwaan: 'Onvoldoende wisselwerking met TC'

Nieuws Trainerscarrousel 212 keer gelezen

HOORNAAR - SteDoCo zal het contract met hoofdtrainer Gijs Zwaan niet verlengen. Reden: er is onvoldoende wisselwerking met de technische commissie.

Na een jaar Frans Adelaar en een jaar Gijs Zaan moet de Hoornaarse derdedivisionist dus weer op zoek naar een nieuwe trainer. En dat terwijl SteDoCo goed draait en op een keurige vijfde plaats staat.

'Hoewel de stand op de ranglijst wellicht anders doet vermoeden, is na evaluatie besloten om niet tot verlenging over te gaan. De aanleiding om niet te verlengen is gelegen in de omstandigheid dat er naar de mening van de technische commissie onvoldoende wisselwerking is tussen de hoofdtrainer en de technische commissie', meldt SteDoCo.

Respect
Een opmerkelijke beslissing, want de resultaten zijn meer dan goed en er is – ogenschijnlijk – rust in de tent. ‘Zo hebben we ook aan tafel gezeten’, vertelt Johan van der Werken als lid van de technische commissie. ‘Over en weer hebben we met respect gesproken over de stand van zaken. We hebben ook de afspraak gemaakt niet teveel over de inhoud naar buiten de treden, maar te verwijzen naar ons persbericht. Wij weten waarover het gaat en Gijs begrijpt het.’

Niet overhaast
Beide partijen hebben de intentie uitgesproken het lopende seizoen op een goede manier met elkaar af te ronden.

“Daar heb ik alle vertrouwen in. Maandagavond hebben we de overige leden van de technische staf, het bestuur en de selectie, via de aanvoerder, op de hoogte gesteld”, aldus Van der Werken, die niet overhaast op zoek gaat naar een opvolger voor Zwaan.

“We laten deze beslissing even bezinken. Haast hebben we nooit gehad met het aanstellen van een hoofdtrainer. De buitenwereld maakt zich drukker dan wij”, knipoogt Van der Werken.

Lees ook: https://regio-voetbal.nl/nieuws/gijs-zwaan-ik-dans-niet-naar-iemands-pijpen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden