Meteen na winterstop weer volop derby's in 3e klasse C
Meteen na winterstop weer volop derby's in 3e klasse C regio-voetbal.nl

Meteen na winterstop weer volop derby's in 3e klasse C

Nieuws 24 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Als enige Alblasserwaardse club hervatte SteDoCo de competitie afgelopen zaterdag al, de rest is komende zaterdag (19 januari) aan de beurt. Hoe komen ze uit de winterstop?

Precies halverwege de competitie in de derde divisie staat SteDoCo op een keurige vijfde plaats. De bedreiging komt onder meer van ODIN'59, de tegenstander van zaterdag. De Heemskerkers hebben slechts één punt minder en dus wordt aan de Groeneweg een spannende pot verwacht.

GJS-LRC om 18:30 uur
Koploper Sliedrecht mag in 1C op papier geen problemen hebben met Geinoord. Nieuw-Lekkerland is op eigen veld favoriet tegen Almkerk. GJS wil er serieus werk van maken om de positie van hekkensluiter te verlaten. Dat gaat een hels karwei worden. Zaterdag staat de derby tegen LRC Leerdam op de rol, een wedstrijd die om 18:30 uur (!) begint.

Papendrecht kan in 2F naar boven kijken, zeker als op eigen veld gewonnen wordt van hekkensluiter Zwaluwe. Drechtstreek staat net boven de rode streep, maar doet in de onderste regionen bij winst op Brederodes uitstekende zaken.

3C
In 3C weer een ware derbyregen. ASV Arkel is titelkandidaat en kan zich als zodanig niet meer verstoppen. Op Schoonzigt wordt een overwinning op Unitas verwacht. Schelluinen wil de top-2 in het vizier houden en moet dus winnen van SV Meerkerk, dat angstvalllig dicht bij de rode streep staat. Ook Ameide en De Zwerver willen blijven meedoen, maar het zal duidelijk zijn dat de verliezer van dit duel voorlopig afhaakt.

De Souburgh-derby Alblasserdam-De Alblas lijkt vooral om de sportieve eer te gaan, maar voor De Alblas tellen zeker ook de belangen in de tweede periode mee. Bij VVAC keert trainer Marten Boverhof terug op de bank. Hij zal de laatste wedstrijd van voor de winterstop, winst op Unitas, graag een vervolg willen geven tegen medebroeder-in-nood IFC. Hardinxveld-Streefkerk is een streekduel tussen twee middenmoters. SVW zal zeker gaan proberen Groote Lindt, samen met Arkel koploper, een kool te stoven.

3D en 4C
In 3D gaat HSSC'61 op jacht naar drie punten tegen het RFC van trainer Mo Duzgun.

Peursum kan in de 4e klasse C meteen weer aan de bak. Nummer 3 Oosterhout is namelijk de tegenstander.

Spanning terug in 4D?
Met tien punten achterstand op Brakel kan Groot-Ammers zich in 4D geen misstap meer veroorloven, wil het tenminste nog enigszins in de titelkansen blijven geloven. De hervatting bij Leerdam Sport'55 valt niet in de categorie 'makkelijk'. Lekvogels, dat knipoogt naar de nacompetitie, krijgt koploper Brakel op bezoek. Kan op Het Bosch de spanning in de competitie weer een beetje worden teruggebracht? SV Noordeloos gaat in Hellouw een poging ondernemen om ASH op de ranglijst bij te halen.

Unitas-zondag
Eersteperiodekampioen Unitas is in de hoofdklasse B weggezakt naar de zesde plaats. De Gorinchemse debutant kan dus wel weer een succesje gebruiken. Nummer voorlaatst VC Vlissingen lijkt hiervoor de uitgelezen tegenstander.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 1 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 1 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 6 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 8 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 20 uur geleden
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' 17 apr, 12:00