Heukelum ontvangt koploper Roda Boys
Heukelum ontvangt koploper Roda Boys regio-voetbal.nl

Heukelum ontvangt koploper Roda Boys

Nieuws 74 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Bij de hervatting van de competitie ontvangt Heukelum zaterdag meteen Roda Boys, de koploper in de tweede klasse. Vlak voor de winterpauze zag Roda Boys door een verrassende thuisnederlaag tegen Altena de voorsprong op de concurrentie aanzienlijk ineenschrompelen. Tot nu toe won de Aalster lijstaanvoerder echter wel alle zes uitmatches.

Voor middenmoter Heukelum wordt het zaterdag een zware opgave. Temeer omdat aanvoerder Sil van Putten na de opgelopen zware blessure bij het zaalvoetbal en een operatie aan zijn achillespees lang uitgeschakeld is. Een gelijkspel zou daarom voor Heukelum tegen het sterke Roda Boys al een goed resultaat zijn. Scheidsrechter zaterdag is arbiter Michel van de Luitgaarden uit Sliedrecht.

WNC-Sportlust’46
Ook WNC speelt in de eerste klasse thuis tegen een titelkandidaat. Sportlust’46 komt zaterdag naar Waardenburg toe. De sterke ploeg uit Woerden staat slechts één punt onder koploper Sliedrecht en duelleert dus vooral met die lijstaanvoerder om het kampioenschap. WNC presteert in de tweede periode ongeslagen met tien punten uit vier duels prima, maar de hoofdopgave is toch om meer afstand van de gevarenzone te nemen. Dan zou een remise tegen het vaak productieve Sportlust’46 voor WNC al een knappe uitslag zijn.

GJS-LRC
De streekderby tussen GJS en LRC wordt zaterdag in Dalem vanaf half zeven een avondwedstrijd. LRC heeft zich prachtig opgewerkt en is ook kansrijk in de tweede periode. GJS staat geïsoleerd onderaan en heeft een eerste competitiezege nodig om uitzicht op handhaving in de eerste klasse te krijgen. LRC zal evenwel heel andere plannen hebben. Arbiter zaterdagavond is scheidsrechter Eddy van Yren uit Zwijndrecht.

Tricht-Nivo Sparta
Tricht speelt thuis tegen Nivo Sparta, dat in de tweede klasse tot op één punt van koploper Roda Boys is genaderd. In de vorige twee seizoenen verloor Tricht steeds royaal van deze sterke Bommelse ploeg. Met een gelijkspel mag de jonge thuisclub dan ook al heel tevreden zijn.

SSC’55-Asperen
In Sprang Capelle wordt de wedstrijd tussen hekkensluiter SSC’55 en Asperen een regelrecht kelderduel in de derde klasse D. Met vijf punten meer dan SSC’55 is ook Asperen immers in gevaar. In Brabant kan Asperen zich zeker geen verlies veroorloven. De eerste uitwinst zou zelfs heel welkom zijn.

Vuren-GDC
Ook Vuren heeft in de klasse 3D moeite om boven de streep te blijven. GDC is echter eveneens gevaarlijk ver afgezakt. De punten in Vuren zullen zaterdag dus erg duur zijn. Vuren snakt inmiddels weer eens naar een overwinning. Maar dat geldt voor GDC ook.

HSSC’61-RFC
HSSC’61 voetbalt in Hei- en Boeicop tegen debutant RFC, dat voorlaatste is en in de zorgen zit. Gezien de hogere status met een solide positie in de middenmoot zou HSSC’61 deze club uit Raamsdonksveer moeten kunnen verslaan. Dat moet dan nog wel eerst gebeuren.

BLC-Haaften
Haaften is erg wisselvallig en zal in Den Bosch tegen BLC ook door schorsingen gehavend zijn. BLC is bijna net zo onberekenbaar en soms erg productief. De uitslag van BLC-Haaften is dus lastig voorspelbaar. Veel goals zijn voor beide teams eerder regel dan uitzondering. 

SC Everstein-Sparta’30
SC Everstein staat in klasse 3 D drie punten achter koploper Sleeuwijk op een gedeelde tweede plaats. Sparta’30 presteert dit seizoen goed, zeker in uitmatches. In Everdingen is SC Everstein dus gewaarschuwd voor deze Andelse ploeg.

Rhelico-Herovina
Herovina zal in Rumpt van Rhelico moeten winnen om kansrijk in de subtop van de vierde klasse mee te kunnen blijven doen. Rhelico is op de ranglijst voorlaatste en zal thuis met een gelijkspel al diktevreden zijn.

Leerdam Sport-Groot Ammers
Leerdam Sport ontvangt Groot Ammers, dat in de vierde klasse op de tweede plaats al ver bij koploper Brakel achterop is geraakt. Leerdam Sport bezit drie punten minder dan Groot Ammers en zal dus moeten zegevieren om naast de gasten op de ranglijst te kunnen komen.

Zuilichem-MVV’58
Ook Zuilichem en MVV’58 dingen nog mee naar een prijs en zijn allebei soms productief. Zuilichem is thuis sterk maar MVV’58 heeft drie punten meer. De Meterense club zal in de Bommelerwaard zeker niet willen verliezen,

RKVSC-SVS’65
SVS’65 moet in Velddriel tegen hekkensluiter RKVSC de tweede uitwinst kunnen boeken. Dan versterkt de Spijkse equipe de goede plaats in de middenmoot van de vierde klasse.

ASH-SV Noordeloos
ASH wil thuis tegen Noordeloos de voor de winterpauze ingezette opmars voortzetten. In Hellouw moet dat ASH kunnen lukken, al boekte Noordeloos in december wel twee knappe remises tegen veel hogere clubs.

Teisterbanders-Beesd
Beesd voetbalt zondag in Kerk Avezaath tegen Teisterbanders. In de felle strijd voor handhaving in de vierde klasse heeft Beesd succes nog altijd dringend nodig. Misschien zit er zondag uit bij Teisterbanders weer een punt in, al telt alleen een zege voor Beesd echt aan.

GVV-Buren
GVV speelt zondag in Geldermalsen de klassieke derby tegen Buren. Op vreemde bodem presteerde Buren nog weinig maar zo heel makkelijk zal GVV dit thuisduel toch niet gaan winnen want de laatste competitiezege van GVV dateert al van eind oktober.

DSS’14-OKSV
In Heesselt zal DSS’14 zich zondag in de vijfde klasse tegen OKSV willen herstellen van de wanprestatie tegen Wadenoijen. Dat zal voor DSS’14 niet zo simpel zijn want de bezoekers uit Overlangel staan keurig op de derde plaats en wonnen al veel uitmatches.

Ruwaard-Ophemert
Ophemert treedt zondag in Oss aan tegen Ruwaard, dat in de omvangrijke middenmoot van de vijfde klasse net iets hoger dan Ophemert staat. Het krachtsverschil tussen deze ploegen zal in Brabant vermoedelijk vrij gering zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 6 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 7 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 9 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 9 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 10 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 13 uur geleden