Fop Gouman volgt zijn gevoel en verlaat Alblasserdam

Nieuws 9 keer gelezen

ALBLASSERDAM - Fop Gouman is toe aan ‘iets nieuws’. Voor vv Alblasserdam betekent een en ander dat men op zoek moet naar een nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen.

 “Er zijn geen zwaarwegende  redenen waarom ik de club ga verlaten”, zegt Gouman. “Ik heb het namelijk al twee en een half jaar prima naar mijn zin bij Alblasserdam. Ik heb deze beslissing puur op gevoel genomen, vanuit de prikkel dat ik toe ben ‘aan iets nieuws’. Mijn vertrek heeft zeker niets te maken met vv Alblasserdam, want daar kan ik prima uit de voeten. De band met de vereniging is sterk, de spelersgroep is bereid om keihard te werken; allemaal niets mis mee."

"Bovendien heb ik veel respect voor de wijze waarop de mensen hier hun schouders onder de vereniging hebben gezet toen deze in waar weer verkeerde. Precies in die fase werd ik hier trainer. Het was een hectische periode waarin het elftal de club op een positieve manier wist te ondersteunen met goed voetbal en mooie resultaten. In dat seizoen  wisten we zelfs de nacompetitie te bereiken.”

Stabiele eersteklasser
Gouman’s grootste verdiensten bij Alblasserdam zijn dat hij zijn ploeg aan het voetballen kreeg en liet uitgroeien tot een stabiele eersteklasser. “Als we die lijn tot het einde van de competitie kunnen vasthouden, dan mag ik met een tevreden gevoel terugblikken op drie mooie jaren”, zegt hij. “Nee, ik heb nog geen nieuwe club. Er lopen wel wat dingen, maar het is afwachten wat daar uit komt.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden