Kozakken Boys via strafschoppen naar volgende ronde

Nieuws 6 keer gelezen

EMPEL - Het is Kozakken Boys gelukt weer een ronde verder te komen in de districtsbeker Zuid I van de KNVB. Maar makkelijk ging het niet tegen zondagderdeklasser Emplina.

De ‘Boys’ hadden de nodige absenten, met name in aanvallend opzicht. Zo waren onder anderen Berry Powel, Nasser El Khayati, Richie Basoski, Madjer Lukoki en Sjoerd van der Waal er niet bij en de van een blessure terugkomende Arif Irilmazbilek speelde maar een helft. Trainer Danny Buijs trok dan ook zelf de voetbalschoenen maar aan na de rust.

Beslissing
Buijs was het nog niet verleerd. Hij bracht Gwearon Stout in stelling om de 1-1 aan te tekenen. In de bekerwedstrijd in Empel was de eerste helft voor Emplina, dat al na vier minuten op 1-0 kwam.

De thuisploeg kreeg nog een paar mogelijkheden, maar die bleef keeper Gino Mommers de baas. Na de al genoemde 1-1 moesten strafschoppen de beslissing brengen. Keeper Mommers stopte er drie en loodste daarmee Kozakken Boys naar de volgende ronde.