Papendrecht eervol ten onder tegen Dongen

Nieuws 138 keer gelezen

PAPENDRECHT - Hoofdklasse-topper Dongen moest vol aan de bak om tweedeklasser Papendrecht uit het bekertoernooi te wippen. Op sportpark Slobbengors werd het 3-5 voor de Noord-Brabanders.

Papendrecht, dat speelde zonder de vaste waarden Karsten van der Velde, Xavier Leenheer, Daely van der Graaff en Brian Mooiman, kwam voor rust twee keer op voorsprong. Eerst tekende verdediger Terry van der Waal de 1-0 aan en na de gelijkmaker van Sander de Bont, tikte Joey van der Net in de 30e minuut de 2-1 binnen.

Twee minuten later scoorde Mitchell van der Stappen de 2-2 namens Dongen. Vlak na rust kwamen de gasten op een 2-3 voorsprong (eigen doelpunt van Papendrechter Michael van Rooijen, om een kwartier voor tijd door te drukken naar 2-4 (doelpunt Lars de Jong).

Hectische toestanden
Papendrecht wilde zich niet gewonnen geven en ging achterin één-op-één spelen wardoor Pieter van der Kevie een linie kon doorschuiven. Deze speelwijze leverde hectische toestanden op voor het doel van Dongen. Nadat Koen Lighaam de 3-4 had aangetekend werd de druk verder verhoogd. Desondanks lukte het Dongen toch de volle winst uit het meeslepende duel te peuren. Een foutje van Terry van der Waal leverde in de slotminuut de 3-5 eindstand op.