Winnend CFM/Transito met goed gevoel de winterstop in

Nieuws 82 keer gelezen

WERKENDAM - In de laatste wedstrijd voor de winterstop mocht CFM/Transito1 het thuis opnemen tegen ZVV Eindhoven (7-1).

De ploeg uit Eindhoven maakt een wisselvallig seizoen door en staat daardoor als voorlaatste op de ranglijst in de Topklasse. CFM/Transito1 trad aan zonder de geblesseerde Gerben Vos. Dit gemis was ook te merken, want zonder het vaste aanspeelpunt van de ploeg had de CFM/Transito1 het moeilijk om georganiseerd te voetballen.

CFM/Transito1 probeerde het initiatief in de eerste helft naar zich toe te trekken en ondanks het overwicht leidde dit niet tot doelpunten. Waardoor de ruststand een zeldzame 0-0 was . ZVV Einhoven scoorde hierna de openingsgoal, waar CFM/Transito ijzersterk op reageerde via Corné van Rosmalen en Bart Jongejan. Uiteindelijk liep het gemakkelijk uit en bepaalde Chamith van Vuuren de eindstand op 7-1.

Aansluiting
Om aansluiting te houden bij de kopgroep in de Topklasse C moest er in de laatste wedstrijd voor de winterstop gewonnen worden door de ploeg uit Werkendam. Dit werd op het veld vormgegeven door veel arbeid en strijdlust. Tot echt mooi voetbal en leidde dit in de eerste helft zeker niet. Grote kansen voor CFM waren er voor Gerrit de Ruijter en Bart Jongejan. Maar deze uitgespeelde kansen resulteerden niet in goals.

ZVV Eindhoven probeerde via de counter een doelpunt te forceren. Johan Verdoorn hield zijn ploeg met goed keeperswerk op de been door drie goed uitgevoerde counters van ZVV Eindhoven te stuitten. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was van ZVV Eindhoven omdat CFM met een man minder kwam te staan. Het afstandsschot belandde echter op het dak van het doel.

Tegenslag
In de eerste minuut van de tweede helft was het de ploeg uit Eindhoven die de score opende. Via een bekeken afstandsschot werd Johan Verdoorn kansloos gelaten. CFM probeerde deze tegenslag te boven te komen door vol op de aanval te gaan. Corné van Rosmalen brak de ban door van afstand een afvallende bal netjes in de hoe te schieten. Hierna was het Josbert Wemmenhove die Bart Jongejan één op éen met de keeper zette. Laatstgenoemde faalde niet en schoof de bal beheerst onder de keeper door.

Marco de Bruijn besliste de wedstrijd definitief door na goede actie de bal uit een onmogelijke hoek hard achter de keeper van ZVV Eindhoven te schieten. Hierna ging het snel, ZVV Eindhoven pakte een gele kaart, Gerrit de Ruijter schoof de 4-1 binnen na goed stoorwerk en Josbert Wemmenhove schoot de vijf en zes één binnen door fouten in de verdediging van ZVV Einhoven. Het slotakkoord was voor Chamith van Vuuren die de bal met de punt van de schoen langs de uitkomende keeper schoot. Eindstand 7-1.

Opnieuw een overwinning van de Werkendammers die, ondanks het soms rommelige ogende spel, met een goed gevoel de winterstop ingaan. Aansluiting met de kopgroep is afgedwongen en het gat met de onderste teams is geslagen Op 9 januari mag CFM/Transito aantreden tegen DZV/Biggelaar en Zn 1 uit Den Bosch.

Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 4 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 5 uur geleden
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 15 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan gisteren
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 apr, 19:45