Jogadores CF pakt periodetitel

Nieuws 2 keer gelezen

DEN BOSCH – Jogadores CF mag zich de nieuwe koploper en tevens periodekampioen van de Topklasse noemen. In Den Bosch werd er geprofiteerd van het doordeweekse gelijkspel tussen koploper ZVV BE ’79 en achtervolger ZVG. In Sportiom werd DZV Biggelaar moeizaam met 3-5 verslagen.

Dat er gestreden moest worden voor de periodetitel werd al gauw duidelijk. De Bossche thuisploeg was niet in de feeststemming en was dan ook niet van plan cadeaus weg te geven. Het was Jogadores CF dat het spel maakte en op jacht ging naar de openingstreffer. Met enig kunst- en vliegwerk wist de thuisploeg die te voorkomen. De mannen in het rood beperkten zich tot verdedigen en counteren en dat deden ze uitstekend. Tot twee keer toe moest Dustin van Bezooijen de bal uit het netje vissen: 2-0.

Jogadores CF speelde geen al te beste partij, maar wist voor rust via André Zondag wel de aansluiting te vinden.

Tijdrekken
Na rust haalde de thuisploeg alles uit de kast om de Gorcumers de periodetitel te onthouden. Het massale tijdrekken kwam het spel niet ten goede.

Na de 2-2 van Remie Schuurman nam de thuisploeg wederom de leiding. Het leek er niet in te zitten voor de mannen van Paul Jansen, maar daar dacht Schuurman anders over. Nadat hij eerst de 3-3 binnen had geschoten, passeerde hij in de dying seconds de Bossche verdediging. Met een harde knal schoot hij Jogadores CF naar de periodetitel. Vervolgens verzorgde hij ook nog de 3-5 eindstand.

Waar de staart van de ranglijst even in zicht was, heeft Jogadores CF zich na drie nederlagen op rij uitstekend herpakt. Met deze zesde overwinning op rij mogen de mannen zich met trots winterkampioen noemen.