Dorpsclashes in Land van Heusden en Altena

Nieuws 27 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – De voetballiefhebbers in het Land van Heusden en Altena kunnen er in de laatste speelronde voor de winterstop nog even voor gaan zitten of staan. Kozakken Boys staat voor de zware opgave om ‘angstgegner’ Capelle te bedwingen op De Zwaaier. Een linke ploeg, dat weten ze wel in Werkendam. En dat in de wetenschap, dat spits Berry Powel er waarschijnlijk niet bij is. Bovendien is het afwachten hoe Nasser El Khayati terugkomt van zijn stage in Engeland.

In de hoofdklasse zal iedereen benieuwd zijn of Achilles Veen de hoge positie op de ranglijst vasthoudt. De ploeg van trainer Johan van Bijsterveld zit op het vinkentouw van de koplopers. Die kans mogen ze uit bij FC Breukelen niet laten lopen.

In de eerste klasse begint Almkerk met de opsteker van de drie punten bij De Meern aan het duel met FC Lienden. Je zou zeggen, klap er maar flink op aan de Sportlaan.

Topper 2F
In de tweede klasse kan GDC met een goed gevoel de eerste seizoenshelft afsluiten. Nog mooier wordt het als de topper bij Hardinxveld met winst wordt afgesloten. GRC 14 zal ook niet ontevreden zijn met de hoge klassering. Trainer Marcel van Helmond zal dan ook bij en tegen De Zwerver moeten waken voor gemakzucht.

In de derde klasse C staat de kraker tussen Sleeuwijk en Altena op het programma. Blijft Altena op kop of wordt het stuivertje wisselen met Sleeuwijk? Beide ploegen zullen er alles aan doen om als winnaar van het veld te stappen. Dat is wel zeker.

Noad-Wilhelmina
In het zuidelijk deel van het land van Heusden en Altena wordt het ook spannend. In Wijk en Aalburg staat namelijk de dorpsderby tussen NOAD’32 en Wilhelmina’26 op het programma. Ondanks het verschil op de ranglijst is een winnaar niet aan te wijzen en een voorspelling niet te maken. Sparta’30 is het pad kwijt. Hopelijk kan trainer Ger Klop zijn manschappen motiveren om zich tegen The Gunners niet de kaas van het brood te laten eten. Woudrichem heeft bij Barca een goede kans om een driepunter neer te zetten.

Zondag
Op zondag mag Be Ready in de rivierenderby bij Right’Oh proberen zich in het linkerrijtje te werken van de vierde klasse C. Hekkensluiter Dussense Boys heeft normaal gesproken weinig kans bij SC Emma. Maar wie weet. Tenslotte HHC’09. De Heusdenaren zijn alleen gebaat bij een overwinning tegen SCR.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden