Arif Irilmazbilek kijkt uit naar tweede divisie

Algemeen 3 keer gelezen

WERKENDAM - Elf weken nadat Arif Irilmazbilek tijdens de bekerwedstrijd tegen Sportlust’46 voor de tweede keer een voet brak, lijkt hij volledig hersteld. Het was voor hem de tweede keer in drie maanden dat het hem overkwam. Dinsdag heeft hij voor het eerst volledig met de groep meegetraind. De wedstrijd van zaterdag tegen Capelle komt voor Irilmazbilek uiteraard nog te vroeg.

Tijdens het trainingskamp in het Spaanse Fuengirola zal Irilmazbilek in een vriendschappelijk duel beslist zijn eerste minuten gaan maken. Op 17 januari, als Kozakken Boys uit bij ONS Sneek de competitie hervat, zal trainer Danny Buijs hem waarschijnlijk aan zijn selectie toevoegen. Arif heeft er alles aan gedaan om zo snel mogelijk bij de groep terug te komen.

“Wij hebben bij Kozakken Boys zelf het gips van mijn onderbeen geknipt. Dat scheelde een halve dag ziekenhuis. Diezelfde avond heb ik, onder begeleiding, de training hervat.” Hij liet geen minuut onbenut om het herstel te bespoedigen. Zelfs op zaterdag tijdens de warming-up van het eerste elftal trainde hij bij thuis- en uitwedstrijden.

Met de auto
Kozakken Boys kan de productieve spits - 40 doelpunten in twee seizoenen topklasse - in de tweede seizoenshelft goed gebruiken. Iedereen is heel benieuwd hoe de samenwerking met onder meer Berry Powel gaat verlopen.

Irilmazbilek zal zoals gebruikelijk niet met de groep meevliegen naar Spanje. “Het is bekend dat ik niet vlieg, maar ik stap zeer waarschijnlijk samen met bestuurslid Eric van Wijk en mogelijk ook voorzitter Ad van Wijk op tijd in de auto en zal op 6 januari, een dag eerder dan de groep, in Fuengirola zijn.”

De Alblasserdammer heeft de rit van twintig uur er graag voor over. “Het zal ongetwijfeld weer een gezellige trip worden. Drie jaar geleden heb ik een dergelijke rit al eens met drie collega spelers gemaakt.”

Uitdaging
De spits verlengde zijn contract tot 2016. “Ik kijk nu al uit naar het volgend seizoen, waarin wij ons moeten kwalificeren voor de nieuwe landelijke Tweede Divisie. Dat wordt een stevige uitdaging. Ik hoop dat ik nog in die klasse kan voetballen. Ik ben dan 36 jaar. Maar dan heb ik alles, vanaf de vierde klasse bij Alblasserdam, meegemaakt.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden