VVAC en Groot-Ammers willen weg uit onderste regionen

Nieuws 139 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Zaterdag 6 december staat er weer zo'n Alblasserwaardse derby op het programma waarbij de onderlinge rivaliteit groot is: VVAC tegen Groot-Ammers. Met, als saillant detail, Danny van der Vliet in het geelzwart en Khalid Bendami in het groenwit.

Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken om verder afstand te nemen van de gevarenzone en aan te sluiten bij de middenmoot.

Verschillen klein
In de hoofdklasse A zijn de verschillen klein. SteDoCo kan de komende weken uitstekende zaken doen als het zes punten weet te pakken. De eerste drie moeten zaterdag in Gouda worden opgehaald bij Jodan Boys.

Nieuw-Lekkerland blijft het in 1C uitstekend doen. Zaterdag spelen de groenwitten alweer een topper, want nummer 3 Brielle komt naar sportpark Excelsior. Sliedrecht liet de afgelopen weken wat steekjes vallen en moet tegen Heinenoord de tanden laten zien. Dat gaat lastig genoeg worden, want ook Heinenoord maakt deel uit van de omvangrijke kopgroep in deze klasse.

Alblasserdam ziet de gevarenzone weer opdoemen. Op Souburgh kunnen tegen VVGZ goede zaken worden gedaan. Trainer Fop Gouman zal op voorhand alleen met drie punten tevreden zijn.

Kampioenskoers
Tweedeklasser Papendrecht ligt op kampioenskoers. Natuurlijk wordt al uitgekeken naar de plaatselijke derby tegen Drechtstreek, maar eerst wacht Oude Maas nog. Drechtstreek kan vertrouwen tanken door drie punten te pakken bij hekkensluiter Pernis.

In 2F heeft nummer 11 sv Meerkerk de tegenstander van zaterdag, Nivo Sparta, in het vizier. Een nieuwe driepunter zou mooi zijn voor Meerkerk, maar dat gaat in Zaltbommel niet eenvoudig worden. De Zwerver heeft het lastige uitduel bij Leerdam Sport'55 voor de boeg, al presteren de Leerdammers tot nu toe uiterst wisselvallig. Hardinxveld gaat bij Tricht proberen de tweede plaats te consolideren.

Om 18:00 uur wordt de Gorinchemse derby tussen GJS en Unitas gespeeld. Zie voor een voorbeschouwing de videobijdragen van Regio-Voetbal Report.

Zware uitbeurt
De derdeklassers Ameide en Peursum krijgen een zware uitbeurt te verhapstukken. Ameide bij kampioenskandidaat Altena, Peursum bij het makkelijk scorende Heukelum. ASV Arkel wil de ongeslagen status op eigen veld handhaven, maar moet dan wel vol aan de bak tegen runner-up Schoonhoven. SVW treedt in Everdingen aan tegen SC Everstein.

De Alblas kan richting het linkerrijtje klimmen als EBOH wordt verslagen.

Snakken
Vierdeklasser Schelluinen mag in de titelrace geen fout maken bij Brakel. HSSC'61 snakt naar een overwinning en dat moet thuis tegen Kerkwijk gebeuren. Lekvogels hoopt bij Vuren het schamele puntentotaal te kunnen opvijzelen en Raptim zal haar sterke serie willen voortzetten in en tegen Vianen.

Streefkerk zal vermoedelijk geen kind hebben aan rodelantaarndrager Rijnstreek. Voor SV Noordeloos ligt dat een tikkie anders. De uitbeurt bij koploper IFC valt in de categorie 'loodzwaar'.

Rode streep
Unitas-zondag staat op het punt zich boven de rode streep te voetballen. Dat kan komend weekend al gebeuren als gewonnen wordt van SC 't Zand, dat twee punten minder heeft dan de Gocummers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden