Sleeuwijk verdedigt koppositie, Almkerk moet winnen

Nieuws 4 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - Nog een paar voetbalronden en de spelers en trainers kunnen de eerste helft van de competitie op een rijtje zetten. Danny Buijs van Kozakken Boys zal zijn spelers er zeker op attenderen geconcentreerd te blijven. De Werkendammers rijgen de zeges aaneen en zullen als koploper in de topklasse overwinteren.

Daar loert dan ook het gevaar zaterdag tegen Hoek op de Zwaaier. Ook die wedstrijd moet gewonnen worden in de titelrace.

Bij Achilles Veen is het elke week aan- of afhaken bij de kopgroep in de hoofdklasse A. Dus zal er na het verlies bij DOVO zaterdag op Den Hanen Weide slagkracht geleverd moeten worden tegen DFS.

In de eerste klasse kan Almkerk een opsteker gebruiken. Bij en tegen hekkensluiter De Meern moeten de punten mee naar Almkerk.

Wegspoelen
In de tweede klasse F moet GDC twee mindere wedstrijden wegspoelen tegen het lastige SV Capelle. GRC 14 wacht hetzelfde en moet een topprestatie neerzetten bij Delta Sports om de kopgroep in het vizier te houden.

Vinkentouw
In de derde klasse C prijkt Sleeuwijk weer op kop. Willen de manschappen van trainer Philip den Haan dat zo houden, dan tellen alleen drie punten op De Roef tegen Perkouw. Altena zit namelijk evenals Schoonhoven en SC Everstein op het vinkentouw en zal er alles aan doen om de punten tegen Ameide binnen te harken.

Degradatieduel
In derde klasse D heerst ook volop spanning voor Wilhelmina’26. De Wijk en Aalburgers krijgen een voetballende ploeg op de Ebbe tegenover zich. Dus moet het lukken tegen Willem II voor de equipe van trainer Johan v/d Werff de drie punten te vergaren om in het spoor van BVV te blijven. Sparta’30 kan een handje helpen door langszij te komen bij tegenstander SSC’55. Onderin een echt degradatieduel tussen hekkensluiter Internos en derde van onderen NOAD’32. Bij verlies van de Wijk en Aalburgers ziet het er somber uit. Woudrichem kent inmiddels wat minder zorgen. De Bolwerkers laveren in de middenmoot. Toch zal winst tegen Zuilichem de Woercummers goed doen.

Sombere kerst
Bij de zondag wordt het een sombere kerst voor Dussense Boys. Winst voor de hekkensluiter in 4C tegen Right’Oh zou een daverende verrassing zijn voor de geplaagde trainer Jose v/d Ven, al zet dat nog geen zoden aan de dijk. Be Ready staat er iets florissanter voor, maar verliezen bij DSE zal een domper zijn voor de ploeg van trainer Peter Burg. HHC’09 tenslotte in 4F zal moed hebben geput uit de winst tegen Rhelico. Misschien is nu het hek van de dam voor de confrontatie bij Jan van Arckel. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 15 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 15 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 22 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 23 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44