De troef van RKVSC: een keeper van 53

Nieuws 2 keer gelezen

VELDDRIEL – RKVSC kan zondag voor het eerst sinds mensenheugenis een prijs pakken. Een gelijkspel tegen HRC’14 is voldoende voor de periodetitel.

De derby tussen de clubs uit Velddriel en Rossum is meteen de topper in de vijfde klasse D. Waar RKVSC aan een punt genoeg heeft, moet de nummer twee van de ranglijst HRC’14 winnen.

“Ja, het wordt spannend”, erkent Wilco van Houtum. “Als het straks lang 0-0 staat, zal HRC’14 er een schepje bovenop doen en krijgen wij meer ruimte om te scoren.”

De Bosschenaar is bezig aan zijn derde seizoen in Velddriel. In de eerste twee seizoenen finishte RKVSC in de middenmoot. Beide keren was de start slecht en bungelde de vereniging  lange tijd zelfs onderaan de ranglijst. Het leverde de ploeg weinig flatteuze bijnamen op ‘lelijke eendje in de kelder van het amateurvoetbal’.

Patronen
Hoe anders is alles dit seizoen. De cijfers spreken boekdelen: van de negen wedstrijden won RKVSC er acht en werd er één keer gelijkgespeeld. De club liet slechts zes doelpunten door. “Sinds ik hier trainer ben”, antwoordt Van Houtum grappend op de vraag waaraan de metamorfose te danken is.

“Even serieus: ik heb er wel meer voetbal in gekregen. Vroeger werd alles naar voren gerost, nu proberen we van achteruit verzorgd op te bouwen en onze middenvelders aan te spelen. Je ziet de patronen ook terug op de training.” Relativerend: “Als trainer krijg je altijd een pluim, maar ik ben nergens als ik geen voetballers heb die hun opdracht goed uitvoeren.”

Ten opzichte van vorig seizoen kent RKVSC enkele nieuwe gezichten. Van lagere elftallen stoomden Leo Verhoeven en Albert van Heel door naar het eerste. Van buitenaf kwamen Cees de Cocq (DSC), Wesley Brekelmans en Tom Hendriks (beiden van CHC Orka, oude club van Van Houtum).

Tweede jeugd
Opvallende hoofdrolspeler in het succes van RKVSC is de 53-jarige keeper Herman Bergakker, die vroeger al vaste keus onder de lat was en zich na een trainerscarrière dit seizoen weer in Velddriel meldde. “Herman is aan zijn tweede jeugd begonnen. Hij is fanatiek, pept de jongens op en met al zijn ervaring is hij erg goed in één-tegen-één situaties. Aan het begin van het seizoen zei hij: ‘Trainer, ik hoop wel dat ik serieus genomen word’. Onze spelers zijn alleen maar onder de indruk van Herman. ‘Verdorie’, zeggen ze, ‘die vent kan wel keepen’.”

Een uitgebreid wedstrijdverslag van RKVSC-HRC14 staat zondagavond 30 november op deze site.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 17 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 17 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures gisteren
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys gisteren
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44