Derby en topper tussen LRC en WNC

Nieuws 24 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Absolute blikvanger in de regio Leerdam komend weekend is de derby tussen LRC Leerdam en WNC. Niet alleen een derby, maar ook een topper in de 1e klasse A.

LRC moest zaterdag de koppositie afstaan in een rechtstreeks duel met Zuidvogels. WNC kwam dankzij een late overwinning op gelijke hoogte met de Leerdammers. Bij de thuisploeg keren op Bruinsdeel weer enkele spelers terug en LRC zal er alles aan gelegen zijn de punten thuis te houden.  

In de 2e klasse F was Leerdam Sport zaterdag op weg naar een broodnodige zege tegen GRC 14, maar de scheidsrechter maakte voortijdig een einde aan de wedstrijd. Nu moeten de Leerdammers bij sv Meerkerk zorgen alsnog drie punten bij te schrijven om aansluiting te gaan vinden bij de subtop. Tricht moet kunnen winnen bij SV Capelle.

Verschil
Asperen ondervindt dit seizoen dat er nog wel een verschil zit tussen de vierde- en derde klasse. De punten blijken duur en zullen ook tegen SC Everstein niet zomaar binnen blijven. Heukelum speelt een topper op bezoek bij Schoonhoven. De ploeg van Arjan de Vries heeft het op eigen veld een stuk makkelijker dan op verplaatsing, dus wacht een lastige wedstrijd aan de Lek. Herovina won afgelopen weekend van SVW en kan tegen concurrent Groot-Ammers verder afstand nemen van de onderste plaatsen.

Vertrouwen
In 4D pakte ASH drie gelukkige punten bij HSSC’61. De ploeg zal tegen koploper Focus’07 een stuk beter voor de dag moeten komen voor een goed resultaat. HSSC’61 haalde juist vertrouwen uit het vertoonde spel en zal dit willen doortrekken bij Haaften. De thuisploeg heeft echter wat goed te maken na het teleurstellende gelijkspel bij Brakel. MVV’58 zal de nederlaag bij Vianen recht willen zetten en dus wacht tegenstander Vuren een lastige middag. SVS’65 bleef de laatste vijf wedstrijden puntloos en zal het ook bij Raptim moeilijk krijgen.

Zondag
In de 4e klasse F presteert Beesd met een 13e plaats tot nu toe ronduit bedroevend. Een driepunter kan wonderen doen, maar Jan van Arckel zal niet zomaar meewerken. Rhelico heeft een puntje meer dan Beesd en staat er dus ook niet florissant voor. De ploeg van Wim Looyen gaat op bezoek bij concurrent HHC’09. Beide ploegen zullen winstkansen zien. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden