Toppers voor SteDoCo en Schelluinen

Nieuws 47 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Hoofdklasser SteDoCo en vierdeklasser Schelluinen moeten vol aan de bak komende zaterdag. De koppositie lonkt, maar dan mag er in elk geval niet verloren worden.

SteDoCo speelt in Achterberg tegen VVA'71, waarmee het de tweede plaats deelt. De thuisclub legde in de laatste competitiewedstrijd koploper Odin'59 op de pijnbank, dus de runner-up uit Hoornaar is gewaarschuwd.

Eersteklasser Nieuw-Lekkerland staat tegen Oranje Wit eveneens voor een flinke vuurproef en dat geldt ook voor Alblasserdam, dat Heinenoord ontvangt. Sliedrecht heeft het op papier een stuk gemakkelijker thuis tegen Dinteloord.

Regio-affiche
GJS-Hardinxveld is een prachtig regio-affiche in 2F. Het onderlinge verschil bedraagt slechts twee punten. De Zwerver treft een Nivo Sparta dat het winnende pad is ingeslagen. De Kinderdijkers gaan het niet gemakkelijk krijgen in Zaltbommel. Sv Meerkerk moet in en tegen Tricht trachten punten te sprokkelen, maar dat zal op voorhand niet meevallen. Unitas is tegen Delta Sports de underdog.

Continueren
Papendrecht moet in staat worden geacht tegen Botlek de koppositie te continueren. Aan Drechtstreek de taak afstand te nemen van Piershil, om bovenin de middenmoot van 2D (West II) mee te blijven doen.

Keihard nodig
Derdeklasser Groot-Ammers heeft na de zege op Arkel onderin weer wat lucht, maar kan de borst natmaken bij het goed voetballende maar wel wisselvallige Heukelum. VVAC-Asperen is een duel tussen twee clubs die de punten keihard nodig hebben. Dat geldt ook voor Ameide, dat op Schoonzigt op puntenjacht gaat. Arkel zal de winst echter maar wat graag zelf in de tas steken. Peursum zal geen al te hoge verwachtingen hebben van de uitbeurt bij Sleeuwijk en SVW doet het voor niets minder dan drie punten bij Herovina.

In de westelijke 3e klasse moet De Alblas zich maar geen illusies maken over het bezoek aan Feyenoord, de gedoodverfde kampioen.

Titelkandidaten
Focus'07 en Schelluinen lijken de grootste titelkandidaten in 4D. Ze staan dan ook niet voor niets 1 en 2. De topper in Culemborg zal uitwijzen of Schelluinen in staat is de koppositie over te nemen. Bij winst is dat het geval. Met HSSC'61 wil het nog altijd niet vlotten. Herstel tegen ASH zal niet meevallen. Lekvogels is weinig kansrijk bij Well en Raptim zal mogelijkheden zien bij Vuren, waar het mee op gelijke hoogte kan komen.

In de aanloop naar de topper tegen IFC mag Streefkerk in 4D (West II) geen steken laten vallen. Maar Lekkerkerk-uit kan knap lastig zijn, leert de realiteit. Als SV Noordeloos verder afstand wil nemen van de rode lantaarn moet het Rijnstreek verslaan.

Unitas-zondag
De uitwedstrijd bij RKTVV biedt Unitas-zondag mogelijkheden om -afhankelijk van de andere uitslagen zelfs een paar plaatsen- te stijgen op de ranglijst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden