DST Eritrea 'zakelijk' langs WNC

Nieuws 12 keer gelezen

GORINCHEM - DST Eritrea boekte dinsdagavond een zakelijke maar verdiende zege op eersteklasser WNC (2-0).

De gasten uit Waardenburg werden vanaf het beginsignaal op eigen helft vastgezet door de formatie van trainer Robertino Lotto. Door het compacte verdedigen van WNC kon de thuisploeg echter moeilijk het favoriete korte combinatiespelletje spelen en liep men bij aanvallen vaak tegen een Waardenburgse 'muur' op.

Na een klein half uur waren de eerste goede mogelijkheden voor DST Eritrea. Op het hoofdveld van SVW zagen onder andere burgemeester Barske en journalisten van weekblad Vrij Nederland dat Aman de bal net niet vol genoeg raakte om doel te treffen. Het speeltuig ging rakelings naast. Enkele minuten later schoot een Eritrese aanvaller de bal van dichtbij gehaast over het doel.

Na 35 minuten de eerste kans voor de bezoekers. Een snelle uitbraak over links leidde via een voorzet tot een schot, dat maar ternauwernood tot hoekschop kon worden verwerkt. Vlak voor het rustsignaal leek de openingstreffer te gaan vallen. Medani kapte op rechts zijn verdediger uit en schoot de bal maar enkele centimeters over het doel.

Hoogstandje
In de tweede helft pakte de thuisploeg dan eindelijk de leiding. In de 65e minuut schoot John de 1-0 in de touwen, een minuut later al gevolgd door de 2-0 van Charles, die de rust bewaarde voor het doel en beheerst raak schoot.

De 100 toeschouwers op het SVW-terrein kregen nog een mooie 'uitsmijter' voorgeschoteld, toen Big John in de slotseconden van de wedstrijd de bal met veel gevoel van ruim dertig meter boven op de lat liet ploffen. Een mooi technisch hoogstandje dus tot besluit van de wedstrijd.

Op dinsdag 25 november speelt DST Eritrea om 19.30 een uitduel bij DVV Delft, dat deze weken het 100-jarig bestaan van de club viert.

Dutch Soccerteam Eritrea - WNC 2-0 (0-0)
65. Essi 1-0
66. Charles 2-0

(verslag: Ronald Tukker, SVW)

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 12 minuten geleden
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 18 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 18 uur geleden
RVC'33 zoek jou! vacatures gisteren
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33