Eervolle nederlaag Brederodes-zondag

Nieuws 7 keer gelezen

IJSSELSTEIN – In het oefenduel tegen eersteklasser VVIJ miste het zondagelftal van Brederodes (derde klasse) nagenoeg zijn hele laatste linie. Dat verhinderde niet dat de groengelen een voortreffelijke wedstrijd speelden tegen een goed georganiseerd VVIJ, en het was niet meer dan logisch dat er iets te veel kansen werden weggegeven.

De thuisclub opende de score al in de vierde minuut, maar Adil Ahabbad zorgde tien minuten later voor de gelijkmaker: 1-1. Kort voor rust knalde Ahabbad de bal op de lat. Daaruit ontstond een counter die een doelpunt tot gevolg had: 2-1. Met een wondermooie stift tekende de uitblinkende veteraan Marcel de Groot even later voor de gelijkmaker: 2-2.

Na de pauze nam Brederodes de leiding door een kopbal van De Groot: 2-3. In een productief kwartiertje scoorde VVIJ drie keer: 5-3. Na een perfecte assist van Rick van Leijenhorst bracht Nader Mechichi de eindstand in de laatste minuut op 5-4.