Stefan de Wit nieuwe voorzitter vv Vianen

Nieuws 336 keer gelezen

VIANEN – Tijdens de algemene ledenvergadering van vv Vianen heeft Angelo Bogerd de voorzittershamer overgedragen aan Stefan de Wit. Mohammed Hachache stopte als secretaris en is opgevolgd door algemeen bestuurslid Martijn Heerkens.

Vianen kreeg zeven jaar geleden een gedeeltelijk nieuw bestuur. De intentie van Bogerd was om interim-voorzitter te worden, maar in zijn achterhoofd hield hij er al rekening mee dat het wel eens om een langere periode zou kunnen gaan.

Financiën
“Het bestuur kreeg ook flink wat op zijn bordje”, vertelt Angelo Bogerd. “We hadden een beleid uitgestippeld met vijf speerpunten. De financiën op orde krijgen stond met stip bovenaan en ik durf te zeggen dat Vianen in dat opzicht nu gezond is. Het was noodzakelijk om impopulaire maatregelen te nemen om de kosten in de hand te houden. Het is nog steeds geen vetpot, maar we hebben een sluitende begroting en zijn in staat geweest om reserves voor onze accommodatie op te bouwen.”

Jeugdafdeling
Het laatste punt was om weer een jeugdafdeling op poten te zetten en dat is nét binnen die vijf jaar gelukt. Er is gestart met een E-zevental en het tweede liet niet lang op zich wachten. Inmiddels staan bij de tricolores zeven jeugdteams op het veld en na de winterstop komt er nóg een bij. Elke ploeg wordt goed begeleid en mede door de groei van jeugdleden is het vrijwilligerspotentieel toegenomen. Gezien de beperkte capaciteit van de velden en de kleedkamers is het woord ledenstop al gevallen.

Als voorzitter draaide Angelo Bogerd, die zelf nog voetbalt, vaak bar- en keukendiensten; de ontvangst van bezoekende clubs liet hij bij voorkeur aan anderen over. Wél heeft hij veel tijd gestopt in strijd en lobby voor het belang van zijn club. Met name heeft hij zich ingezet voor de trainingsuren op het sportpak waar de club in zijn ogen recht op had.

Toekomstvisie
Stefan de Wit, lid sinds 1984 en een kind van vv Vianen, kwam in beeld omdat hij, met enkele anderen een toekomstvisie voor de club heeft geschreven. Nog dit jaar wordt dat project afgerond en wordt het plan gepresenteerd. Hij wil er alleen over kwijt dat organisatie en tijdig communiceren de rode draden binnen die visie zijn.

Peter Verbeek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden