Tricht in beker niet opgewassen tegen Nivo Sparta

Nieuws 11 keer gelezen

TRICHT – Voor vierhonderd toeschouwers werd Tricht zaterdag op eigen veld door competitietegenstander Nivo Sparta duidelijk uitgeschakeld voor de KNVB-beker. De beter en sneller combinerende Bommelse ploeg scoorde na de rust liefst viermaal en won met 0-4.

In een leuke partij ging het in de eerste helft nog aardig gelijkop. Vlak voor rust haalde Nivo’s keeper Dennis Westerlaken een vrije trap van Leroy Peelen goed uit de hoek. Twee minuten na de pauze werd het 0-1 toen de gasten de bal na een corner intikten. Een Bommels schot van Jeroen Sterrenburg was te hoog.

Rode kaart en penalty
In de 62e minuut kreeg Leroy Peelen een bal tegen zijn arm en arbiter Danny van Wijk uit Hendrik-Ido-Amacht gaf Peelen daarvoor de rode kaart en Nivo Sparta een penalty. Trichts keeper Rian Drost keerde de strafschop van Jeroen Sterrenburg evenwel. Invaller Aymen Seqqal had na een dieptepass voor Tricht de gelijkmaker kunnen scoren toen keeper Westerlaken de bal losliet, maar de scheidsrechter paste de voordeelregel niet toe en blies af voor een eerdere Bommelse overtreding.

Nivo Sparta speelde overigens feller en verzorgder en besliste snel de partij. Uit een vrije trap van Jeroen Sterrenburg kopte routinier Bjorn Jongste in de 70e minuut de 0-2 binnen. Uit een voorzet van Hendri Kant maakte invaller Nick Linnenbank er 0-3 van.

Na eerder Kevin van de Bergh kwam ook de weer herstelde Rens Vermeltfoort bij Tricht nog als wisselspeler in actie. Tricht mist dit seizoen voorin echter stootkracht en kreeg in de 82e minuut zelfs nog een vierde tegengoal om de oren. Weer scoorde Nick Linnenbank, ditmaal na een voorzet van Jordi de Wit. Nivo Sparta bekert dus verdiend verder.

Tricht hervat komende zaterdag thuis tegen sv Meerkerk de competitie in de tweede klasse.

(verslag: vv Tricht)