Onderzoek naar haalbaarheid nieuw sportpark LRC

Algemeen 2 keer gelezen

LEERDAM • Voetbalvereniging LRC Leerdam en hockeyclub HCL Leerdam mikken op de komst van een nieuw multifunctioneel sportpark aan de Bruininxdeelsekade. Een naam hiervoor is al bedacht: Glaspark Leerdam. De twee clubs kwamen maandag met de plannen naar buiten.

De besturen van beide verenigingen tekenen deze maand een intentieovereenkomst die een onderzoek mogelijk maakt naar de planologische, commerciële, financiële en sportieve haalbaarheid. Bij een positieve uitkomst is het de bedoeling om een multifunctionele sportfaciliteit te bouwen die door de twee verenigingen kan worden benut. Het liefst sluiten zoveel mogelijk andere buitensportclubs bij de plannen aan.

De besturen van LRC en HCL menen dat ze de krachten moeten bundelen. Dit komt de sport in Leerdam ten goede, maar ook scholen en maatschappelijke instellingen profiteren van een multifunctionele sportaccommodatie. 

Over de plannen zijn de afgelopen zes maanden oriënterende gesprekken gevoerd. Deze zijn door de beide besturen als positief en constructief ervaren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden