Derby in Hellouw; topper voor LRC

Nieuws 18 keer gelezen

REGIO LEERDAM – In de regio Leerdam staat komend weekend de derby ASH-Haaften op het programma. In de 1e klasse A speelt LRC Leerdam een topper en streekderby bij Roda Boys Bommelerwaard.

De Leerdammers wisten ondanks een gelijkspel en een nederlaag in de laatste twee speelronden toch de eerste periode binnen te slepen. Voor LRC is die eerste prijs geen einddoel: de ploeg gaat voor de titel. Om die ambitie kracht bij te zetten is een overwinning bij nummer drie Roda Boys wenselijk. Beide ploegen speelden in het verleden boeiende wedstrijden en dat zal zaterdag in Aalst vermoedelijk niet anders zijn.

In dezelfde klasse gaan WNC op bezoek bij Eemdijk. De Waardenburgers zijn na een goede start weggezakt en zullen ook weer een driepunter willen bijschrijven. Bij Eemdijk zou een gelijkspel echter ook een prima resultaat zijn.

Niet voor de wind
In 2F gaat het Leerdam Sport’55 nog niet voor de wind. De ploeg heeft pas drie keer gewonnen, maar het gat met de subtop is niet groot. Bij een overwinning op Delta Sports gaan de Leerdammers de ploeg uit Houten voorbij.

Voor Tricht stond de uitwedstrijd bij nummer twee GRC’14 op het programma, maar die is om trieste redenen uitgesteld. Bij een noodlottig ongeval kwam een jeugdlid van Tricht om het leven. De club heeft alle wedstrijden tot nader order afgelast.

Misstappen
Heukelum heeft dit seizoen een ploeg die moet kunnen meedoen om de titel in de 3e klasse C. De ploeg maakte dit seizoen echter al enkele onnodige misstappen. Omdat dit voor de concurrentie niet anders is, zijn de verschillen bovenin klein. Het gat tussen koploper Sleeuwijk en nummer zes Arkel is slechts drie punten. Heukelum staat op de derde plaats en brengt zaterdag een bezoek aan SVW, dat ook nog niet optimaal presteert. Bij winst doet Heukelum uitstekende zaken.

Asperen speelt een zware thuiswedstrijd. Altena, dat zijn vorm gevonden lijkt te hebben, komt op bezoek. Wellicht kan de ploeg van Richard Smaal op het eigen kunstgras verrassen. Als Herovina uit de onderste regionen weg wil komen, heeft de ploeg punten nodig. Bij tegenstander SC Everstein zit de klad er een beetje in, dus wellicht liggen er voor de thuisploeg mogelijkheden in Herwijnen.

Derby
In de 4D springt vooral de derby tussen ASH en Haaften in het oog. Beide ploegen kijken al weken uit naar de ontmoeting. Op basis van de prestaties tot nu toe is de thuisploeg in Hellouw favoriet. Haaften presteert dit seizoen echter lang niet slecht, dus van onderschatting mag absoluut geen sprake zijn.

Ook in Meteren staat een interessante ontmoeting op de rol. Thuisploeg MVV’58 krijgt bezoek van Well. Beide ploegen staan met zeventien punten slechte één punt achter koploper Focus’07. SVS’65 is bezig aan een vrije val. Bij Vianen moeten de mannen van Calor de negatieve reeks van drie nederlagen op rij zien te doorbreken. Vuren wist dit seizoen nog geen twee keer op rij te winnen. Bij Kerkwijk liggen er mogelijkheden om de zege tegen SVS’65 een vervolg te geven. Voor HSSC’61 staat er na de nederlaag tegen MVV’58 opnieuw een lastige wedstrijd gepland bij Schelluinen.

Excuses
De degradatie uit de derde klasse heeft Beesd dit seizoen nog geen goed gedaan. Veel afwezigen, tegenwerkende scheidsrechters, het mogen allemaal geen excuses zijn voor de huidige elfde plaats. Trainer Wim Bender noemde die plek op de ranglijst ook ‘gewoon slecht’.  De ploeg is hard toe aan een overwinning en mag die zondag thuis tegen SCR proberen te behalen.

Ook Rhelico bungelt met een dertiende plek onderaan de ranglijst en kan de punten dus ook goed gebruiken. Daarnaast heeft Rhelico wat goed te maken na de 0-7 nederlaag van afgelopen zondag. De ploeg uit Rumpt gaat op bezoek bij RKTVC. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 13 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 13 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 20 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 21 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44