Periodekansen voor SteDoCo en Streefkerk

Nieuws 163 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Komende zaterdag wordt de strijd om de eerste periodetitel beslecht. In de Alblasserwaard kunnen onder meer SteDoCo en Streefkerk zich van deze prijs verzekeren, al heeft met name SteDoCo het niet in eigen hand.

SteDoCo ontvangt op het eigen sportpark Montfoort. Die klus moet te klaren zijn, maar dan nog is SteDoCo afhankelijk van het resultaat van koploper Odin'59 bij het laaggeplaatste NSC Nijkerk.

In de 1e klasse C is Nieuw-Lekkerland - Rijsoord een topper. De Ridderkerkers zijn koploper, maar bij winst van Nieuw-Lekkerland -dat nog een duel tegoed heeft- komt die club er virtueel beter voor te staan. De topper op sportpark Excelsior begint om 15:00 uur. Sliedrecht is ook een belangrijke kandidaat voor de eerste periodetitel, zeker kijkend naar de tegenstander van zaterdag. Het ligt namelijk niet in de lijn der verwachtingen dat Sliedrecht punten zal laten liggen bij hekkensluiter Klundert. Alblasserdam is aan een opmars bezig en zal die tegen Alexandria'66 willen vervolgen.

Herstel
Met sv Meerkerk wil het in 2F nog niet zo vlotten. De kans op herstel lijkt bij koploper Geinoord niet zo heel groot. Hardinxveld krijgt Unitas op bezoek en zal op drie punten rekenen, hoewel de club uit Gorinchem afgelopen zaterdag de eerste winnende daad stelde. De Zwerver moet op de hoede zijn bij GDC, dat het verrassend goed doet. GJS ontvangt runner-up GRC 14 en zal zeker in zijn voor een stunt. Als dat lukt, komt de ploeg van trainer Cees Lagendijk er goed tussen te staan in de top van 2F.

Interessant
In de westelijke 2e klasse is Papendrecht al zeker van de eerste periodetitel. Thuis tegen Spirit wordt andermaal gerekend op winst. DCV-Drechtstreek wordt een interessante ontmoeting, aangezien het onderlinge verschil slechts één punt is.

Zeven
In de 3e klasse C komen er in theorie nog zeven (!) ploegen in aanmerking voor de eerste periodetitel, al zijn de beste papieren voor Sleeuwijk. De koploper ontvangt echter SVW en kan dus vol aan de bak. Groot-Ammers krijgt het zwaar bij Altena, dat kansen ruikt. Hetzelfde geldt voor VVAC tegen SC Everstein. Hoewel SC Everstein de laatste drie duels niet (meer) won, heeft het nog altijd kans op de periode. VVAC zal daarentegen een passend vervolg willen geven aan de zege bij Herovina.

Bij ASV Arkel-Asperen is het een kwestie van aanhaken of afhaken, al wisselt het beeld in 3C per zaterdag en zijn de onderlinge verschillen uiterst klein. In die wetenschap wordt het voor Ameide en Peursum tijd om punten te gaan pakken. Ameide moet dat doen in de Lekderby tegen Schoonhoven, Peursum tegen het eveneens stroef draaiende FC Perkouw.

In de westelijke 3e klasse is De Alblas wisselvallig. Thuis tegen ZBC'97 kunnen de groenroden de borst natmaken.

Doelsaldo
Om niet verder achterop te raken bij Focus'07 moet Schelluinen winnen van Haaften. Focus zal zich namelijk niet verslikken in Lekvogels, verwachten wij. HSSC'61 komt langzaam maar zeker op stoom. In de thuismatch tegen runner-up MVV'58 kan trainer Boverhof zien waar zijn ploeg momenteel staat. Raptim zal verder afstand willen nemen van Brakel, dat in een flinke dip zit.

Streefkerk en IFC gaan uitmaken wie de eerste periode pakt in 4D (West II). Beide clubs hebben 19 punten en ook het doelsaldo is gelijk (+14). Streefkerk speelt uit tegen Bergambacht, IFC uit tegen Lekkerkerk. Klusjes die niet te onderschatten zijn. SV Noordeloos heeft de pittige uitbeurt tegen Rohda'76 op het programma staan.

Mouwen opstropen
Unitas-zondag won pas één keer: op de openingsdag van de competitie. Daar moet hoognodig verandering in komen. Dan moeten de mouwen wel omhoog, want de tegenstander op Molenvliet is nummer 3 MOC'17.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 2 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 2 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 10 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 11 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44