Weer twee Lingewaalderby’s in regio Leerdam

Nieuws 91 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Heukelum speelt zaterdag opnieuw een Lingewaalderby. Na de nederlaag afgelopen weekend bij Asperen, kan de ploeg zich komend weekend revancheren. In Heukelum komt Herovina op bezoek. Ook in Vuren staat een ontmoeting tussen twee clubs uit Lingewaal op het programma: Vuren-SVS’65.

Met een schuin oog kan Heukelum ook nog naar de stand in de eerste periode kijken. Bij winst maakt de ploeg van Arjan de Vries nog een kans op deze prijs. Er zijn echter vier ploegen die er beter voor staan. Ook Herovina zal azen op eerherstel na de 1-5 nederlaag tegen VVAC. De ploeg eindigde de wedstrijd met slechts acht man en trainer Marco de Haas zal dus moeten puzzelen om een representatief elftal op de been te krijgen.

In dezelfde 3e klasse C maakt ook SC Everstein nog kans op de eerste periodetitel. De ploeg verspeelde wel zijn koppositie, dus is ook afhankelijk van andere ploegen. Een overwinning bij VVAC is gewenst. Arkel en Asperen zijn de competitie naar behoren begonnen. Beide ploegen streden vorig seizoen nog samen in de 4e klasse. Op sportpark Schoonzigt zal Asperen zijn twee overwinningen op rij willen vervolgen.

Eerste periode 1A
LRC had zaterdag bij winst bij DTS Ede de eerste periodetitel al gepakt, maar kwam niet verder dan 0-0. Zaterdag krijgen de Leerdammers tegen het nog wat tegenvallende Eemdijk een nieuwe kans. Bij winst is de titel zeker. Een gelijkspel kan ook voldoende zijn, maar dan mag JSV Nieuwegein niet winnen van SVL. Mocht LRC zaterdag verliezen én JSV wint niet, dan maakt ook WNC nog een kans op de eerste prijs van het seizoen. De ploeg zal dan in ieder geval zelf de streekderby tegen Lienden moeten winnen.

Teleurstellend
Het seizoen van Leerdam Sport in de 2e klasse F loopt vooralsnog niet echt op rolletjes. De Leerdammers bezetten een teleurstellende negende plaats. Zaterdag wacht de altijd lastige uitbeurt bij collega-middenmoter Tricht. Die ploeg leverde zaterdag bij De Zwerver met een gelijkspel een prima prestatie, waar winst zelfs op zijn plek was geweest.

Smaak te pakken
Zoals gezegd: niet alleen Heukelum en Herovina spelen komend weekend een derby. Ook de Lingewaalse ploegen Vuren en SVS’65 kruisen zaterdag de degens. Beide ploegen staan in de middenmoot van de 4e klasse D. HSSC’61 heeft met twee competitiezeges op rij de smaak te pakken. Tegenstander is MVV’58, dat met 8-1 flink uithaalde tegen Brakel. Haaften zal zijn zinnen zetten op een stunt tegen Schelluinen. ASH is het aan zijn stand verplicht thuis te winnen van Kerkwijk.

Zondag
In de zondagse 4e klasse F boekte Rhelico afgelopen weekend een knappe zege bij BZS. Komend weekend komt nummer vier SC Elshout op bezoek. Beesd heeft de laatste weken nogal te klagen over de arbitrage. Komend weekend zijn er in de wedstrijd bij Maliskamp echter geen excuses mogelijk: De mannen van Wim Bender moeten winnen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 12 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 13 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 apr, 19:45