Kozakken Boys, Sleeuwijk en Wilhelmina'26 op periodejacht

Nieuws 12 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Het voetbal komend weekend staat in het teken van de eerste periodetitel. In de topklasse gaat koploper Kozakken Boys op jacht naar die prijs. Dat moet gebeuren uit bij HHC Hardenberg. Een lastige tegenstander, al weten de ‘Boys’ dat gelukkig ook.

In de hoofdklasse A zit Achilles Veen op het goede spoor. Zaterdag wacht hekkensluiter Volendam aan de boorden van de Zuiderzee. Een eitje zou je denkEN, maar hopelijk is er van onderschatting geen sprake.

Almkerk zal tweehonderd procent moeten geven bij Zuidvogels om een goed resultaat weg te slepen in Huizen. Wie weet wat voor tactisch concept trainer Frans van Wijk uit de hoge hoed gaat toveren om de positie in de eerste klasse verder te verbeteren.

In de tweede klasse F gaat GDC proberen weer in het winnende spoor te komen tegen De Zwerver. GRC 14 heeft maar één gedachte. Dat is hopen op een misstap van Geinoord en zelf met de winst bij GJS de eerste periode pakken.

Sleeuwijk - SVW
Spannend wordt het in de derde klasse C. De nieuwe koploper Sleeuwijk zal nu ook de eerste periodetitel in gedachten hebben. Dat zal lastig worden thuis op de Roef tegen SVW. De andere regioclub Altena zit op het vinkentouw. Trainer Harry Biemans zal de Nieuwendijkers dan ook niet hoeven te motiveren om de drie punten binnen te halen tegen Groot Ammers.

Doelsaldo
In de derde klasse D staat Wilhelmina’26 op kop samen met BVV. Het doelsaldo is gelijk. Dus moet er gewerkt worden aan het doelsaldo om de eerste periodetitel binnen te halen. Het is echter wel de streekderby voor de Wijk en Aalburgers bij Woudrichem. Die zullen zich zeker niet zomaar gewonnen geven op het eigen Bolwerk.

Sparta’30 kreeg afgelopen zaterdag nog het deksel op de neus in de blessuretijd. Dat zal dus anders moeten tegen en bij het laaggeplaatste Internos willen de Andelaren een woordje mee blijven spreken boven in de ranglijst. Bij NOAD’32 hebben ze andere zorgen. De Wijk en Aalburgers zijn afgezakt naar de gevarenzone. Om hier uit te komen is winst tegen NEO’25 een ‘must’ zaterdag op het Korenzand.

Zondag
Op zondag delen de drie regioclubs de zorgen. Dussense Boys staat er slecht voor als hekkensluiter in de vierde klasse C met slechts één punt. Tegen RCD zal daarin waarschijnlijk geen verandering komen. Be Ready staat er iets beter voor. Dat is maar goed ook, want een driepunter voor de Hankenaren bij koploper RWB is hopen op een wonder. Hetzelfde geldt voor HHC’09. De Heusdenaren moeten in de vierde klasse F naar koploper Wilhelmina.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden