Tim Saaman scoort voor Jong Willem II tegen DSTE

Nieuws 182 keer gelezen

GORINCHEM - Op het veld van SVW speelde DST Eritrea dinsdagochtend een thuiswedstrijd tegen Jong Willem II. Hoewel de thuisclub een tiental kansen wist te creëren tegen de betaalde jeugd van de eredivisionist, waren het toch de Tilburgers die er met de winst vandoor gingen. Zwaar tegen de verhouding in, want er was eigenlijk maar één ploeg die aanspraak maakte op de zege met prima aanvallend voetbal en twee handenvol doelrijpe kansen. En die ploeg was DST Eritrea.

In de eerste twintig minuten van het aantrekkelijke duel kwam de Eritrese formatie van trainer Robertino Lotto al meerdere keren gevaarlijk voor de goal. Een goede voorzet vanaf rechts werd door Medani niet goed afgerond. Op het kwartier een vloeiende aanval van DST Eritrea, die door Merri net naast werd geschoten. In de 18e minuut schoot de technisch begaafde Hermon vanaf veertig meter op doel. Een prachtig hoogstandje dat een beter lot had verdiend, maar net naast het doel belandde.

In de 21e minuut was het Thomas Schilders, die de keeper omspeelde en volkomen tegen de verhouding in 0-1 aantekende. Na een half uur werd een snelle Eritrese counter door Dani Alexander niet tot doelpunt gepromoveerd. En zoals zo vaak viel ook deze keer het doelpunt wel aan de overzijde. In de blessuretijd van de eerste helft maakte proefspeler Tim Saaman de 0-2. De Unitasser benutte een zee van ruimte en schoof eenvoudig de 0-2 binnen.

Hoog tempo
Na rust ging DST Eritrea in een hoog tempo en met veel druk naar voren op zoek naar doelpunten. De nagenoeg onpasseerbare Jordy Taal hield zijn doel met veel verve schoon. Ook een harde kopbal van Jozef werd gepareerd. In het laatste kwartier kreeg Kulish een enorme kans om van dichtbij te scoren, maar hij miste op onverklaarbare wijze.

Net op het moment dat het bij 0-2 leek te gaan blijven, was het in de 81e minuut een Eritrese doorbraak over links, waarbij de voorzet op maat was en Aman de bal binnen tikte, 1-2. De jacht op de meer dan verdiende gelijkmaker leverde niets op, zodat Jong Willem II met de zege naar Tilburg kon terugkeren.

De volgende wedstrijd van DST Eritrea is wederom een thuisduel. Op dinsdag 4 november op het veld van SVW is dan Topklasser Kozakken Boys de opponent. Aftrap is om 20.00 uur.

Dutch Soccerteam Eritrea - Jong Willem II 1-2 (0-2)
21. Thomas Schilders 0-1
45. Tim Saaman 0-2