CFM/Transito heeft geen kind aan Prinsland

Algemeen 1 keer gelezen

WERKENDAM - CFM/Transito is eenvoudig door naar de volgende bekerronde. Van Prinsland werd met maar liefst 13-2 gewonnen.

Al snel bleek dat het de gasten, die stijf onderaan staan in de competitie, aan kwaliteit ontbrak om het CFM/Transito moeilijk te maken. De Werkendammers begonnen scherp, speelden een tempo te hoog voor Prinsland en liepen snel uit naar 6-0. Hierna vond CFM/Transito het lange tijd wel prima en wisten de gasten, met een Werkendamse treffer tussendoor, tweemaal het net te vinden. In de laatste tien minuten werd het tempo even weer opgeschroefd en liep CFM/Transito uit naar 13-2.

Scherp
CFM startte scherp aan het bekerduel en al snel bleek dat het Prinsland aan kwaliteit ontbrak om de Werkendammers af te stoppen. CFM zette de gasten vast op eigen helft en met verzorgd zaalvoetbal in een hoog tempo werden veel kansen gecreëerd. De doelman en de paal stonden de openingstreffer eerst nog in de weg, maar na drie minuten werd het al 1-0. Josbert Wemmenhove schoot uit de tweede lijn de bal netjes in de hoek.

Snel hierna volgden ook de 2-0 van Corné van Rosmalen en de 3-0 van Marco de Bruijn. De gasten wisten nauwelijks gevaarlijk te worden en hadden na tien minuten nog steeds geen schot op doel geproduceerd. Hun eerste doelpoging, een één-op-één situatie, ging net naast. In de tegenaanval was het Josbert Wemmenhove die zijn tweede treffer van de avond aantekende: 4-0.

CFM liep vervolgens eenvoudig uit naar 6-0 door doelpunten van Chamith van Vuuren en opnieuw Josbert Wemmenhove. Met deze stand op het scorebord werden de Werkendammers duidelijk wat minder scherp. De gasten kregen enkele kansen en vijf minuten voor rust speelden de gasten een counter goed uit en werd het 6-1. Op slag van rust moest doelman Johan Verdoorn zijn uiterste best doen om een tweede tegentreffer te voorkomen. In de tegenstoot was het meteen weer raak voor CFM, dat via Han Bok op een 7-1 voorsprong kwam.

Dubbele cijfers
In de openingsfase van de tweede helft probeerde CFM de draad weer op te pakken, maar de echte scherpte ontbrak. Voorin kwamen de ballen niet meer aan en na een vrije schotkans voor de gasten werd het 7-2. Dit leek de Werkendammers meteen wakker te schudden. Han Bok liep zichzelf goed vrij en kon bij de tweede paal zijn tweede van de avond tegen de touwen schieten: 8-2.

Deze stand bleef enige tijd op het scorebord staan. Kansen over en weer waren er wel, maar gescoord werd er niet. Pas in de laatste tien minuten gaf Erik Blokland het startsein voor de uiteindelijk zeer ruime overwinning. Na een schitterende individuele actie maakte hij de 9-2. Achterin werd weinig meer weggegeven en met snel positiespel waren de kansen weer enorm. Bart Jongejan schoot CFM naar de dubbele cijfers, Han Bok tekende met zijn derde van de avond voor de 11-2 en Corné van Rosmalen schoot de 12-2 binnen. In de slotminuut bepaalde Josbert Wemmenhove de stand op 13-2.

Een zeer eenvoudige en ruime overwinning voor de Werkendammers in een duel met eenrichtingsverkeer. Wie de tegenstander wordt in de derde ronde en wanneer is nog niet bekend. Aanstaande vrijdag hoopt CFM/Transito de lijn van de afgelopen wedstrijden door te trekken. In Gorinchem staat dan de zware competitiewedstrijd tegen koploper ZVG 1 op het programma. Aanvang 20:15 uur in sporthal De Oosterbliek.

• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 48 minuten geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 51 minuten geleden