Asperen-Heukelum om de punten en de eer

Nieuws 23 keer gelezen

LEERDAM - Voor het eerst sinds het seizoen 2010-2011 staat de Lingewaalderby tussen Asperen en Heukelum op het programma. Destijds werd de wedstrijd in de vierde klasse gespeeld. Zaterdag staan beide ploegen voor het eerst in de derde klasse tegenover elkaar.

Asperen is de competitie als gepromoveerde club zeker niet slecht begonnen, maar de punten stromen nog niet binnen. De eerste zege, een kleine twee weken geleden bij Peursum, heeft de ploeg wellicht een extra boost gegeven. Trainer Richard Smaal zal zijn ploeg echter niet hoeven te motiveren voor de ontmoeting met de buurman. Heukelum bezet een prima tweede plaats op de ranglijst en blijft bij winst mee doen om de eerste periode.

Everstein
Everstein gaat na zes wedstrijden aan de leiding. De ploeg krijgt bezoek van Altena, dat al lange tijd geen uitwedstrijd wist te winnen. Als Everstein wint, kan het al beslag leggen op de titel in de eerste periode, maar dan moet een behoorlijk aantal concurrenten punten laten liggen. Middenmoter Herovina ontvangt VVAC. De ploeg uit Ottoland is met vier uit zes teleurstellend begonnen.

In de 1e klasse A won koploper LRC Leerdam zijn laatste vijf wedstrijden. Bij het bezoek aan DTS Ede moet die serie uitgebreid kunnen worden. Als LRC wint, kan de eerste periodetitel gepakt worden, maar dan moet JSV verliezen en mogen WNC en Zuidvogels niet winnen. WNC gaat naar Langbroek en ontmoet daar SVL. Beide ploegen hebben tien punten, maar WNC had een wedstrijd minder nodig om die te behalen.

Niet vlekkeloos
In 2F staan Leerdam Sport en Nivo Sparta tegenover elkaar. Beide ploegen speelden vorig seizoen nog in de 1e klasse en zijn dit jaar bepaald niet vlekkeloos begonnen. De Leerdammers bivakkeren onderin de zeer brede subtop en kunnen bij drie punten een paar plekjes stijgen. Nivo Sparta heeft de winst juist nodig om uit de onderste regionen weg te raken. Tricht brengt zaterdag een bezoek aan De Zwerver. Bij winst kan Tricht de tegenstander achterhalen, maar dat zal bepaald niet eenvoudig worden.

In de 4e klasse D staat in Lexmond de derby Lekvogels-HSSC’61 op het programma. Lekvogels staat stijf onderaan en is nog puntloos. De uitgelezen kans voor Heicop om afstand te nemen van de onderste plekken.  Haaften speelt bij Kerkwijk een duel in de middenmoot.

Schelluinen-ASH kunnen we een topper noemen. Nummer drie ASH wipt bij winst over nummer twee Schelluinen heen. SVS’65 zal bij een gelijkspel thuis tegen koploper Focus’07 al een uitstekend resultaat boeken. Vuren moet bij Vianen kunnen winnen. Ook voor MVV’58 telt alleen de winst als Brakel in Meteren langs komt.

Meer punten
Beesd wil in de zondagse 4e klasse F graag bovenin meedraaien. De ploeg zal daarvoor snel meer punten moeten halen. Beesd verloor dit seizoen pas één keer, maar daar staat ook slechts één overwinning tegenover. Zondag komt koploper Wilhelmina op bezoek. Vorig jaar stonden beide ploegen in de 3e klasse tegenover elkaar. Toen verloor Beesd twee keer van de Bosschenaren.

Als Rhelico compleet is, moet de ploeg in het linkerrijtje kunnen meedraaien. Het probleem is echter dat dit in de huidige competitie nog amper is voorgekomen. Op bezoek bij middenmoter BZS kan de ploeg uit Rumpt een driepunter uitstekend gebruiken.

Maarten van Hoogevest

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden