DSTEritrea onderuit in Aalst

Nieuws 12 keer gelezen

AALST - Een paar dagen na de prima wedstrijd tegen Jong Sparta (1-2 winst) op Het Kasteel ging DSTEritrea onderuit in Aalst. Eersteklasser Roda Boys wist met een vroeg doelpunt de zege binnen te slepen tegen een onscherp en matig voetballend DSTEritrea, waar de echte wil om te winnen zaterdag ontbrak.

Dat de scherpte ontbrak, bleek al na twee minuten spelen. Spits Erik van Dalen ontving de bal op rechts, dacht niet na en haalde direct uit. Zijn schot plofte in de verre benedenhoek achter de verbouwereerde keeper, 1-0. DSTEritrea was daarna wel de bovenliggende partij en liet bij vlagen weer goed combinatievoetbal zien, maar daar bleef het bij. Veelvuldig was de eindpass of de afronding onder de maat. Na een half uur pas kreeg Merri een kans, maar ook zijn inzet trof geen doel.

Compact
Na rust ging DSTEritrea met wat meer overtuiging op zoek naar de gelijkmaker. Toch was het de thuisclub, die eerst een levensgrote kans kreeg. Een voorzet vanaf rechts werd vogelvrij door de Aalster spits ingeschoten, maar de Eritrese keeper bracht redding. DSTEritrea wist zich niet door de hechte en compacte defensie van Roda Boys te combineren.

Een kwartier voor tijd leek de 1-1 te gaan vallen toen Dani op rechts doorbrak. In plaats van een balletje breed op een mee opgekomen medespeler, koos Dani voor een hard schot in de verre hoek, dat via de binnenkant van de paal weer het veld in stuiterde. In de slotfase was Madani nog dichtbij een doelpunt, maar zijn geplaatste kopbal verdween net naast het doel.

Onvriendelijk
In de slotfase van het duel werden het nog even wat onvriendelijk, toen de spelers van Roda Boys in woord en gebaar lieten merken niet gediend te zijn van de bij vlagen stevige tackles van DSTEritrea. Al met al speelde de Eritrese formatie vandaag één van zijn mindere wedstrijden.

Aanstaande dinsdag gaat de tournee van DSTEritrea langs de velden verder met een uitwedstrijd tegen DSO Zoetermeer. Aanvang is 20.00 uur.

Roda Boys - Dutch Soccerteam Eritrea 1-0 

2. Erik van Dalen 1-0.

(verslag: Ronald Tukker, SVW)

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 2 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 2 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 2 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 11 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 11 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 12 uur geleden