Jan Verveer vervangt Ron Vlot bij Groot-Ammers

Nieuws 56 keer gelezen

GROOT-AMMERS - Groot-Ammerstrainer Ron Vlot, die de komende weken uitgeschakeld is wegens een hernia-operatie, zal tijdelijk worden vervangen door Jan Verveer.

Naar verwachting zal Vlot pas weer na de winterstop op het veld kunnen staan. Tot die tijd neemt Jan Verveer de honneurs waar, zo heeft voorzitter Karin de Kruyk zaterdagmorgen bekend gemaakt.

“En daar ben ik zeer content mee”, aldus voorzitter Karin de Kruyk. “Verder ben ik opgelucht dat we voor deze tijdelijke klus zo’n ervaren man hebben gevonden. Jan heeft bij Ameide gewerkt en kent de derde klasse heel goed. Bovendien is hij per direct beschikbaar. Hij staat sowieso tot aan de winterstop voor de groep. Misschien wel langer, want de gezondheid van Ron is het belangrijkst. Hij mag vier tot vijf weken helemaal niets doen en zal daarna pas aan zijn herstel kunnen gaan werken.”

Niet onderbreken
Het bestuur van de derdeklasser heeft ook de voorhanden zijnde interne mogelijkheden onderzocht.

“Met Peter den Engelsman hebben we namelijk een trainer in huis met de benodigde papieren. Maar we willen het ingezette traject bij het tweede en het derde niet onderbreken. Diverse jeugdspelers zijn aan het begin van het seizoen overgeheveld naar de B-selectie en op dit moment staan onze reserves bovenaan. Bovendien zouden we dan weer een oplossing voor de tijdelijke vacature van B-trainer moeten vinden. In overleg met en met instemming van Peter hebben we daar vanaf gezien.”

Rijdende trein
Jan Verveer is ook in zijn nopjes met de tijdelijke klus. De oud-trainer van onder meer Ameide en -vorig seizoen- Nieuw-Lekkerland heeft dit seizoen geen club. Hij gaf onlangs nog aan, ondanks zijn scoutingswerkzaamheden voor De Zwerver, het trainerschap te missen. “Voor de KNVB geef ik nog een cursus aan pupillentrainers in Naaldwijk, maar toch mis ik het echte coachen en trainen.”

De Kinderdijker is zich bewust van de tijdelijke status. “Ik stap in een rijdende trein. Onder Ron speelt Groot-Ammers al jaren een bepaald systeem, daar ga ik niets aan veranderen. Aanstaande dinsdag staan we samen voor de groep. Donderdag wordt Ron geopereerd en zal ik de selectie voorbereiden op de wedstrijd tegen Sleeuwijk.”

Picture
Verveer blikt nog even terug. “Vorig seizoen bij Nieuw-Lekkerland was een moeilijk jaar. In de laatste periode ging het lopen en het verbaast mij niets dat Lekkerland, ook dankzij enkele versterkingen, nu bovenin meedraait. Ik ben weer blij op het veld te mogen staan en niet onbelangrijk, in ‘the picture’ te zijn. Niet zo zeer bij Groot-Ammers, want ik verwacht dat het contract met Ron wordt verlengd, maar bij andere clubs. Wie weet waar deze maanden bij Ammers toe leiden."

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 12 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 12 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 19 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 20 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44