Topper voor Nieuw-Lekkerland

Nieuws 126 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - De top-6 van de 1e klasse C speelt zaterdag tegen elkaar. Absolute topper is het duel tussen koploper Nieuw-Lekkerland en nummer 2 Heinenoord.

Nieuw-Lekkerland draait als een tielerier en zal dat ook aan het eigen publiek willen laten zien. @RVoetbal komt bekijken of die missie slaagt. Nummer 3 Sliedrecht gaat op bezoek bij het één punt minder tellende Pelikaan. Bij winst houdt Sliedrecht z'n kansen op de eerste periodetitel gaaf. Alblasserdam heeft hele andere zaken aan z'n hoofd en wil zo snel mogelijk wegkomen van de onderste plaatsen. De zege op Heerjansdam geeft moed, maar dinsdagavond werd vriendschappelijk bij tweedeklasser GJS weer met 3-0 verloren. Alblasserdam speelt uit tegen Bolnes.

Hansie, Hansie
Hoofdklasser SteDoCo verwelkomt het DOVO van Hans Kraay jr. op het sportpark aan de Groeneweg. De ploeg uit Hoornaar zal er alles aan doen om 'Hansie, Hansie' met een nederlaag naar huis te sturen.

Tweedeklasser Papendrecht verdedigt de koppositie bij het tot nu toe tegenvallende Strijen. Drechtstreek zal de opening van de tribune luister willen bijzetten met een overwinning op het tobbende Wieldrecht. Dat is noodzakelijk ook, want de 5 punten van Drechtstreek zijn bepaald nog niet om over naar huis te schrijven.

Topper in 2F
Sv Meerkerk is het aan z'n stand verplicht in 2F te winnen van hekkensluiter GVV'63 en kan dan weer naar boven kijken. Hardinxveld-De Zwerver is een topper tussen de nummers 3 en 4. GJS ontvangt het kwakkelende Leerdam Sport'55, dat uit zal zijn op eerherstel. Unitas moet bij SV Capelle maar eens een winnende daad stellen. Anders wordt het dit seizoen een moeilijk verhaal.

Bij de vleet
VVAC-trainer Ton Heijstek ziet zijn ploeg in oefenduels bij de vleet (7-1 tegen Vuren, dinsdagavond maar liefst 10-0 tegen Woudrichem) scoren, maar in de competitie wil het nog niet vlotten. Week in, week uit wordt een voorsprong in de slotfase weggegeven. Herstel bij Heukelum zal niet meevallen, al moet de ommekeer toch een keer komen, zou je denken. Arkel doet het in 3C boven verwachting. Koploper SC Everstein kan op Schoonzigt dan ook de borst natmaken.

Ameide - Groot-Ammers is de wekelijkse derby in deze klasse. Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken en dus mag een wedstrijd op het scherp van de snede worden verwacht. Op zaterdagmiddag zal Termei de Paardenmarkt inmiddels toch wel hebben verteerd? SVW gaat als favoriet naar Altena en de staartploegen Peursum en Altena betwisten onderling hun eerste zege.

De Alblas ontvangt Groote Lindt, met 15 uit 5 één van de verrassende koplopers. Kunnen de groenroden op het eigen Souburgh voor een verrassing zorgen?

Nieuwe poging
Lekvogels gaat bij Haaften een nieuwe poging doen om van de nul af te komen. Raptim mag na een week verplichte rust de wei weer in en treft in ASH een pittige tegenstander. HSSC'61 speelt op eigen veld de derby tegen Vianen. Inzet: de eerste seizoenszege. Schelluinen moet oppassen zich op eigen veld niet te laten verrassen door Kerkwijk.

Weer een topper voor Streefkerk, ditmaal bij Kamerik. SV Noordeloos wil in Polsbroek tegen SPV'81 voor een driepunter gaan.

Unitas-zondag
Elk ander resultaat dan een overwinning zal voor Unitas-zondag tegen rodelantaarndrager Oosterhout een teleurstelling zijn. Heel Unitas rekent erop dat de opponent ook na het bezoek aan Molenvliet nog zonder punten zal zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 1 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 2 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 18 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00