Guido Luiten het liefst in de spits

Nieuws 22 keer gelezen

ALBLASSERDAM - Guido Luiten moet bij LRC Leerdam de lacune invullen die fenomeen André Zondag achterliet. Luiten heeft bewezen over vergelijkbare eigenschappen te beschikken. Hij stond bij De Zwerver, FC Dordrecht en RVVH garant voor doelpunten en komt ook op Bruinsdeel steeds meer los. Het gevoelsmens uit Alblasserdam voelt zich thuis in de Glasstad. Een pure spits, waar LRC Leerdam nog veel plezier aan kan gaan beleven.

In zijn derde seizoen bij zaterdaghoofdklasser RVVH ging Luiten twijfelen of zijn toekomst wel bij het toch meer op Rotterdam gerichte RVVH lag. “Ik ben als voetballer opgegroeid bij het gemoedelijke De Zwerver. Vanuit ons ouderlijk huis keek ik uit op de molens. Dat geeft een bepaalde sfeer.”

Eén seizoen bij de landelijk spelende A-junioren van FC Dordrecht bevestigde al vroeg zijn gevoelens. “Ik keerde meteen terug naar Kinderdijk om daar aan te sluiten bij het eerste elftal, toen onder leiding van debuterend trainer Michel Langerak.” Dat Luiten, bij De Zwerver al eens topscorer met 21 doelpunten, zeven seizoenen later het spoor van Langerak zou volgen naar Leerdam, kan nauwelijks toeval genoemd worden. Langerak koos na zijn promotie met De Zwerver voor het ambitieuzere LRC Leerdam, dat zoals bekend ook steeds die warmte uitstraalt.

“Toen Mark Vosselman mij vorig seizoen vroeg te overwegen naar LRC Leerdam te komen, had ik datzelfde. Met Mark had ik een goede band in mijn eerste seizoen bij RVVH. Hij koos toen al voor LRC. Na een gesprek met scout Marco van Wijnen voelde het meteen goed.”

West
De Westelijke eerste klasse bevalt de nu 27-jarige Luiten uitstekend. “Ik houd er wel van om in een andere omgeving te voetballen. Van de tegenstanders ken ik alleen Roda Boys en Almkerk. Bij alle overige verenigingen kijk ik even op de landkaart waar zo’n ploeg voetbalt. Zaterdag thuis tegen SVL, je moet mij echt niet vragen waar Langbroek ligt.”

Luiten kijkt uit naar de ontmoeting met SVL, dat bij winst over LRC heen gaat. “Als je naar de ranglijst kijkt, hebben wij alleen nog maar ploegen uit het rechterrijtje als tegenstander gehad. Wat mij opvalt is dat het wel allemaal tegenstanders zijn die echt willen voetballen.”

Ingespeeld
Trainer Marcel van Steenis heeft even moeten zoeken naar de juiste samenstelling van zijn team, maar lijkt voorin nu voor het koppel Joshua Cohen/Guido Luiten te hebben gekozen.

Luiten: “Aanvankelijk hebben wij het met drie spitsen geprobeerd. Later zijn wij overgeschakeld naar 4-4-2, maar in de catastrofale openingswedstrijd tegen VVZ’49 ging alles mis. Die ploeg staat nu stijf onderaan. Je merkt dat wij steeds meer op elkaar raken ingespeeld. Wij wonnen viermaal op rij. De trainer heeft opeens veel meer mogelijkheden. Deze week heeft Mark Vosselman de training hervat en Mo Houdoe is terug van een blessure.”

Hoofdklasse
Luiten, die zich ook bij LRC in de spits toch het beste thuisvoelt, kijkt terug op drie mooie jaren in de hoofdklasse en zou nu graag met LRC gaan oogsten.

“De club wil het liefst volgend seizoen al de hoofdklasse in en zal daar zeker niet misstaan. Als ik dan toch vooruit mag blikken, dan hoop ik dat het de hoofdklasse A, met clubs als SteDoCo, Achilles Veen en Breukelen wordt. De hoofdklasse B is wel erg lastig, als je ziet dat RVVH en ASWH daar maar middenmoters zijn.” 

(bron: LRC-pagina's in Het Kontakt editie Leerdam)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden