SVW heeft niets te vertellen in oefenderby tegen Unitas

Nieuws 9 keer gelezen

GORINCHEM - Op een klein kwartier in de tweede helft na had SVW dinsdagavond niets te vertellen in de stadsderby tegen Unitas. De roodbroeken deelden de lakens uit en wisten met goed combinatievoetbal en continu bewegende mensen de streepjes telkens onder druk te houden.

Onder die druk bezweek de derdeklasser voor rust al twee keer. In het laatste half uur van het duel liet het ongrijpbare fenomeen Christiaan Perrier zijn klasse zien via drie goals, waarvan vooral de 1-3 een doelpunten was om in te lijsten.

Te korte terugspeelbal
Al in de 6e minuut liet Unitas zien dat het met serieuze bedoelingen de 'oversteek' naar Molenburg had gemaakt. Een scherpe voorzet vanaf rechts werd door Bjorn Trapman in eigen doel geschoten, 0-1. De thuisclub kreeg geen duimbreed ruimte om op te bouwen, waardoor het aanvallend ook nauwelijks in het stuk voor kwam.

Vlak voor rust werd Unitas nog verder in het zadel geholpen, toen Sakis Moschakis te kort terugspeelde op keeper Yolcu en Corné van Horik de bal kon oppikken en de 0-2 binnen schoot.

Na de kantwissel was het aanvankelijk nog SVW dat de beste indruk maakte. Dat leidde in de 49e minuut tot een kans voor Michael Kooijman, die op links doorbrak en zijn schot van de lijn gehaald zag worden. Twee minuten later was het wel raak. Rida Assaban schoot de 1-2 binnen.

Debuut
Lang duurde de gestreepte vreugde niet, want in de 58e minuut krulde invaller Christiaan Perrier de bal met veel gevoel in de verre kruising, 1-3. Met nog een half uur te spelen maakte bij SVW keeper Quinten de Vaal zijn debuut. De B-junior werd gelijk flink getest door de Unitas-voorhoede. In de 64e minuut schoot Robin Tamming de 1-4 binnen, waardoor de wedstrijd definitief beslist was.

In de slotminuten liet Perrier nogmaals zien zich prima thuis te voelen op het Molenburgse kunstgras. Eerst joeg hij de bal hard en via binnenkant paal binnen in de korte hoek en even later scoorde hij zijn derde goal van avond met een bekeken lobje, waarmee de eindstand op 1-6 werd bepaald.

SVW - Unitas 1-6 (0-2)
6. Bjorn Trapman (eigen doelpunt) 0-1
44. Corné van Horik 0-2
51. Rida Assaban 1-2
58. Christiaan Perrier 1-3
64. Robin Tamming 1-4
80. Christiaan Perrier 1-5
87. Christiaan Perrier 1-6

(verslag: Ronald Tukker, SVW)
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 13 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33