Bij DSC wordt het weer tijd om te winnen

Nieuws 43 keer gelezen

BOMMELERWAARD – DSC maakt zich op voor opnieuw een zware wedstrijd tegen Haarsteeg. De degradant van vorig jaar is het seizoen in 3C niet best begonnen.

De Kerkdrielenaren bezetten met vijf uit vier wedstrijden een plaats in de middenmoot. Dat moet beter, vindt ook trainer John Laponder, die tot dusver zijn selectie één keer zag winnen: tegen rodelantaarndrager OSC’45.

De oefenmeester vindt dat zijn ploeg volwassener moet worden. “Als je er een keer voetballend niet uit komt, moet het met poetsen. Daarin zijn mijn spelers nog te lief, het moeten meer mannen worden.”

Eerherstel
De topploegen in de Bommelerwaard – Roda Boys en Nivo Sparta – krijgen op papier niet de sterkste tegenstanders. Roda Boys gaat bij staartploeg De Meern op zoek naar eerherstel voor de onverwachte thuisnederlaag tegen FC Lienden. Nivo Sparta speelt tegen het fysiek sterke GDC, maar twee achtereenvolgende overwinningen sterken de Zaltbommelnaren in de overtuiging dat het lek na een valse start met twee nederlagen weer boven is.

In dezelfde klasse 2F gaat GVV’63 op bezoek bij fusievereniging GRC 14. Deze tegenstander is van hetzelfde kaliber als De Zwerver, dat GVV’63 zaterdag met 0-4 kansloos liet.

Het naar de voorlaatste plaats afgezakte Zuilichem gaat naar Wijk en Aalburg voor het duel tegen kampioenskandidaat Wilhelmina’26.

Topper
In 4D staat er een topper op het programma. Well, tweede, gaat op bezoek bij SVS’65. Bij de ploeg uit Spijk was het jarenlang kommer en kwel met een laatste plaats, maar dit seizoen veert de club enorm op. Beide ploegen wonnen drie van de vier duels. Brakel is juist nog op zoek naar de eerste zege en krijgt daarvoor een nieuwe kans uit bij Vuren. Kerkwijk trekt in eigen huis ten strijde tegen koploper Focus’07.

Zondag
In de zondagklasse 5D lijken Hedel en RKVSC hun hoge positie vast te kunnen houden tegen de middenmoters DSS’14 en SCZ. In 4F gaat Alem bij Beesd op jacht naar de eerste seizoenszege en opent Jan van Arckel bij een zege bij SCR de aanval op de top.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden