Alblasserdam jaagt op eerste punten

Nieuws 11 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Eersteklasser Alblasserdam is na vier speelronden nog puntloos. Daar moet zaterdag verandering in komen. Heerjansdam komt op bezoek en die scalp willen de oranjehemden maar wat graag op Souburgh houden.

Hoofdklasser SteDoCo treft het door schorsingen geplaagde Huizen. De manschappen van Virgil Breetveld doen er goed aan te profiteren van de onrust in Huizen en de drie punten mee te brengen naar Hoornaar.

Sliedrecht zal zich niet weer op eigen veld willen laten verrassen en gaat voor een driepunter tegen Alexandria'66. Nieuw-Lekkerland heeft nog wat goed te maken tegen Dinteloord. Als het ongeschonden uit de strijd komt, lonkt de week erop de topper tegen koploper Heinenoord.

Geen excuses
Sv Meerkerk moet een winnende daad gaan stellen, zo 'simpel' is dat. Tegen SV Capelle gelden geen excuses. Hardinxveld wacht de zware uitbeurt bij Leerdam Sport'55, dat na twee nederlagen wat goed te maken heeft. Unitas krijgt op eigen veld de handen vol aan Geinoord. @RVoetbal is op De Schans, waar koploper De Zwerver het opneemt tegen het GJS van Cees Lagendijk.

Tweedeklasser Drechtstreek zet bij Oude Maas in op een driepunter, terwijl stadgenoot Papendrecht de koppositie verdedigt tegen hekkensluiter Pernis.

Mentaliteit
Weer volop leuke streekduels in de 3e klasse C. VVAC oogst complimenten voor het spel, maar het puntentotaal van 4 is nog niet om over naar huis te schrijven. Het bezoekende ASV Arkel heeft er 6. Alle ingrediënten voor een leuke regio-ontmoeting zijn aanwezig op De Put. Dat geldt ook voor Groot-Ammers, dat de buurman van de overkant van de Lek (Schoonhoven) op bezoek krijgt.

Peursum wil eindelijk wel eens winnen en treft op verplaatsing het degelijke Herovina. Ameide treft een SVW in vorm, maar heeft laten zien dat het met de mentaliteit wel goed zit, dus wie weet zit er een verrassing in.

Geen illusies
De Alblas staat keurig in de middenmoot van 3D, een positie die het tegen Binnenmaas mogelijk nog wat kan versterken.

Vierdeklasser Lekvogels snakt naar de eerste punten, maar zal zich tegen Schelluinen niet al teveel illusies maken. HSSC'61 rook al een paar keer aan de eerste overwinning, maar dat kwam er nog niet van. Ook tegen Raptim zal het niet gemakkelijk worden. Inmiddels is bekend geworden dat Raptim-HSSC'61 van het programma is gehaald.

In de westelijke 4e klasse speelt Streefkerk de topper tegen Rohda'76. Op sportpark Streveland staan de nummers twee en drie tegenover elkaar. SV Noordeloos ontvangt het nog puntloze Linschoten en zet in op de tweede competitiezege.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 1 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 3 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 3 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 3 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 12 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 12 uur geleden