Ton Cornelissen collecteert voor 'Say YES to Play'

Nieuws 5 keer gelezen

WERKENDAM - Trainer Ton Cornelissen van Kozakken Boys komt zaterdag in actie als  ambassadeur van de 1We Football Playgrounds. Tijdens de wedstrijd Kozakken  Boys - Spakenburg gaat hij zelf, samen met zijn dochter en twee van haar  vriendinnen, collecteren onder het aanwezige publiek.

De opbrengst gaat naar de realisatie van voetbalvelden in de sloppenwijken  van Brazilië, Bangladesh en Burundi. Als wapen in de strijd tegen armoede.  Met de 1We Football Playgrounds van 1We - Een Wereld Idee krijgen kansarme  kinderen de kans om zich via sport en educatie te ontwikkelen. In Brazilië  kunnen ze hiermee uit handen worden gehouden van de drugsmaffia. In  Bangladesh en Burundi belanden ze daardoor niet in het keiharde straatleven.

Doeltreffend middel
Waarom Ton ambassadeur is van de 1We Football Playgrounds? “Ik ben zelf in  Brazilië geweest en heb met eigen ogen gezien hoe voetbal daar leeft. Die  kids zijn er elke dag mee bezig. Voetbal verbroedert mensen, van welke  bevolkingslaag dan ook. Het is een sport die bij iedereen iets losmaakt. Ik  vind dat we met z’n allen moeten bijdragen om elk kind, waar ook ter  wereld, de kans moeten geven om te voetballen als basis voor een betere  toekomst. Een collecte is daarvoor een heel doeltreffend middel.”

Say YES to Play
Elk voetbalveld krijgt een leslokaal, een kleedruimte en een tribune, met  eromheen allerlei activiteiten. Hiermee krijgen de 1We Football Playgrounds  ook een empowerment functie voor de wijk. Het doel is om met elk veld per  jaar minimaal 500 kinderen en jongeren spelenderwijs te laten leren.

Onder het motto ‘Say YES to Play’ zetten zich inmiddels al 17 (oud-)profs  als 1We Sportambassadeur in voor het voetbalproject. Naast Ton Cornelissen  zijn dat onder anderen Berry Powel (ook van Kozakken Boys), keeperscoach Arno  van Zwam (ADO Den Haag en Jong Oranje), Mustafa Saymak (PEC Zwolle), Dario  Tanda (FC Twente) en Bart Vriends (Go Ahead Eagles).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 33 minuten geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 18 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 18 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures gisteren
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33