LRC gaat tegen Almkerk voor de winst

Nieuws 16 keer gelezen

REGIO LEERDAM – LRC Leerdam wil dit seizoen promotie naar de hoofdklasse afdwingen. Na twee overwinningen hoopt de eersteklasser een goede serie neer te zetten.

Komend weekend kruisen de Leerdammers de degens met Almkerk, een ploeg waartegen LRC het de laatste jaren nooit makkelijk heeft. De gasten zijn de competitie met zes punten uit drie duel eveneens goed begonnen, maar incasseerden afgelopen weekend wel hun eerste nederlaag.

WNC debuteert vooralsnog prima in de 1e klasse A. De gedeeld koploper speelt zaterdag op De Korte Woerden tegen hekkensluiter Benschop.

Revanche
Leerdam Sport zal zich willen revancheren voor de zwakke prestatie op eigen veld tegen GDC. Datzelfde geldt voor tegenstander Geinoord, dat bij Tricht voor het eerst verloor. Zowel de Leerdammers als de ploeg uit Nieuwegein hebben zes punten.

Ook Tricht wist dit seizoen twee van de drie wedstrijden te winnen. In Eethen speelt de ploeg de altijd lastige uitwedstrijd bij GDC, dat wellicht vertrouwen heeft gekregen van de zege bij Leerdam Sport.

Op jacht
SC Everstein is na drie wedstrijden als koploper van de 3e klasse C nog zonder puntenverlies. Tegenstander Schoonhoven is met een overwinning en twee remises nog ongeslagen. Ook Heukelum doet vooralsnog prima mee bovenin, al zijn de verschillen uiteraard nog klein. Bij het gepromoveerde Arkel moet Heukelum echter drie punten kunnen pakken.

Dat zal voor Herovina bij Altena lastiger worden. De ploeg uit Herwijnen is echter nog ongeslagen en de tegenstander uit Nieuwendijk is nog niet in grootse vorm. Richard Smaal was tevreden over het herstel van zijn Asperen. Bij Ameide gaat de ploeg op jacht naar de eerste zege in de derde klasse.  

Stunten
ASH is in de 4e klasse D op stoom. In de laatste twee wedstrijden scoorde de ploeg liefst veertien doelpunten. De ploeg kan dus vol vertrouwen beginnen aan de streekderby tegen MVV’58, dat dit seizoen nog niet verloor. Haaften is tot nog toe wat wisselvallig, maar tegenstander Raptim is ook nog niet bepaald op dreef. Haaften is dus zeker niet kansloos.

HSSC’61 is de competitie teleurstellend gestart met slechts één punt uit drie wedstrijden en zal tegen Vuren de punten thuis willen houden. Vuren zal na een nederlaag en een gelijkspel echter ook voor de winst gaan. SVS’65 staat keurig in de subtop en brengt zaterdag een bezoek aan koploper Schelluinen. Glenn Calor heeft al gezegd graag te willen stunten. Een punt zou voor Spijk een prima resultaat zijn. 

Zondag
Beesd is na drie wedstrijden de meest scorende ploeg van de 4e klasse F, maar dat leverde pas één overwinning op. Teisterbanders mag ook zeker niet onderschat worden. Beesd winst vrijwel nooit makkelijk van de ploeg uit Kerk-Avezaath. Rhelico pakte thuis tegen Alem zijn eerste zege en moet nu op bezoek bij het sterke Jan van Arckel. 

Maarten van Hoogevest

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 6 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 6 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 13 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 14 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44