Altena: alleen drie punten tellen tegen Herovina

Nieuws 8 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Zaterdag is alweer de vierde speeldag van de competitie en de ranglijst begint zich al enigszins te tekenen. In het oog springt onder meer de wedstrijd tussen Altena en Herovina. De naar de derde klasse gedegradeerde Nieuwendijkers zijn het seizoen matig begonnen. Zaterdag tegen Herovina zal ook een lastige wedstrijd worden. De ploeg van trainer Harry Biemans zal moeten winnen om het zelfvertrouwen op te krikken en om een rol bovenin de ranglijst te kunnen gaan spelen.

Kozakken Boys blijkt ook nog niet stabiel ondanks de koppositie in de topklasse. Het verlies in de beker tegen Sportlust’46 moet maar snel vergeten worden. Zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd bij Rijnsburgse Boys.

In de hoofdklasse is nog geen peil te trekken op Achilles Veen gezien de twee nederlagen op rij. Dat daar zaterdag verandering in komt is niet waarschijnlijk. De tegenstander in Heemskerk is de ongeslagen koploper Odin’59.

Beproeving
Voor Almkerk is elke wedstrijd in de eerste klasse A weer een beproeving. Wellicht kunnen ze LRC bedwingen, maar dan zal de ploeg van trainer Frans van Wijk wel een topdag moeten hebben.

In de tweede klasse staat GRC 14 trots op kop. De fusieclub moet wel uitkijken dat ze zaterdag niet van de troon wordt gestoten door het oprukkende Hardinxveld. GDC zorgt vaak voor verrassingen. Wellicht dat het ook tegen het sterkere Tricht gebeurt. Een extra motivatie is dat de Eethenaren bij winst langszij komen bij de tegenstander.

Zelfvertrouwen
In de derde klasse C moet Sleeuwijk in staat zijn om VVAC te kraken.

In de derde klasse D moet NOAD’32 vanaf de eerste minuut scherp zijn en er kort opzitten tegen Willem II. Makkelijker krijgt Wilhelmina’26 het bij Internos. Sparta’30 bij Barca kan twee kanten op. Hetzelfde geldt voor Woudrichem bij BLC, al zal de winst afgelopen zaterdag het zelfvertrouwen goed hebben gedaan bij de ploeg van trainer Leon Elands.

Zondag
Op zondag liggen de punten voor het oprapen voor HHC’09. Een overwinning tegen FC Engelen zal de Heusdenaren goed doen. Dussense Boys leed alleen nog forse nederlagen. Daar komt waarschijnlijk geen verandering in tegen DIA. Be Ready sprokkelt de punten bij elkaar ondanks het wegvallen van topscorer Mike van der Westen. De koploper uit Hank moet Victoria’03 kunnen hebben. 

Nico van Es
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 5 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 5 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 6 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 14 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 14 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 18 uur geleden